Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

Συγκλονίζει ο πατέρας της Σάνι Λουκ που δολοφονήθηκε από την Χαμάς: Τουλάχιστον δεν υπέφερε

 


Συντετριμμένη είναι η οικογένεια της 22χρονης Ισραηλινής, Σάνι Λουκ που διασκέδαζε στο φεστιβάλ μουσικής στο Ισραήλ και δολοφονήθηκε από μαχητές της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου.

Ο πατέρας της Νισίμ Λουκ είπε ότι η κόρη του «σκοτώθηκε επί τόπου και δεν υπέφερε. Διασκέδαζε μέχρι την τελευταία στιγμή». Αρχικά η οικογένεια της 22χρονης πίστευε ότι είχε απαχθεί από την Χαμάς και είχε μεταφερθεί στην Γάζα. Ωστόσο τώρα αναφέρει ότι η κοπέλα προσπάθησε να φύγει από το φεστιβάλ όταν έφτασαν οι ένοπλοι και σκοτώθηκε 10 λεπτά μετά, όταν την πυροβόλησαν μέσα στο αυτοκίνητο της.

«Μέχρι περίπου τις 6.45 π.μ. [σ.σ. στις 7 Οκτωβρίου], η Σάνι ακόμα χόρευε, ζητωκραύγαζε και περνούσε καλά στο πάρτι και ήταν περικυκλωμένη από όλους τους καλύτερους φίλους της», είπε ο πατέρας της 22χρονης. Μάλιστα εξήγησε ότι όταν άκουσαν για την εκτόξευση πυραύλων εκείνο το πρωί της τηλεφώνησαν και εκείνη τους ενημέρωσε ότι προσπαθούσε να ξεφύγει από το φεστιβάλ. Η μητέρα της Σάνι, Ρικάρντα Λου είπε στο RTL: «Τουλάχιστον δεν υπέφερε».

Ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο κάτω από ποιες συνθήκες πέθανε η 22χρονη. Ο πρόεδρος του Ισραήλ, Ιτσχάκ Χέρτζογκ είπε ότι η Σάνι δολοφονήθηκε από τους τρομοκράτες και αποκεφαλίστηκε αφού βρέθηκε ένα μέρος του κρανίου της.

Ο ξάδερφος της 22χρονης είπε στην εφημερίδα Jerusalem Post ότι η οικογένεια ενημερώθηκε από τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις πως βρέθηκε ένα οστό από τη βάση του κρανίου της. Χωρίς αυτό το οστό ένας άνθρωπος δεν μπορεί να επιβιώσει ταίριαζε. Μετά από έλεγχο DNA ταυτοποιήθηκε ότι άνηκε στην 22χρονη.

Η Σάνι Λουκ ήταν στο μοιραίο φεστιβάλ την ημέρα που σημειώθηκε το μακελειό. Την ημέρα της επίθεσης ενόπλων της Χαμάς καταγράφηκε σε βίντεο να βρίσκεται ξαπλωμένη και ακίνητη στο πίσω μέρος ενός φορτηγού, αφού την απήγαγαν και την μετέφεραν στη Γάζα.

Σάνι Λουκ Ισραηλινή δολοφονία Χαμάς
Η εικόνα της 22χρονης από το επίμαχο βίντεο

Δεν ήταν σαφές αν ήταν ζωντανή στο βίντεο, αν και η μητέρα της είχε δηλώσει λίγες μέρες αργότερα ότι ήταν εν ζωή και την κρατούσαν σε νοσοκομείο στη Γάζα.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου