Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2023

«Ο Νετανιάχου πρέπει να φύγει»: Ποιοι Ισραηλινοί CEOs ζητούν παραίτηση του πρωθυπουργού

 


Ο διευθύνων σύμβουλος της WalkMe, Νταν Αντίκα, και ο ιδρυτής της MobileEye, Άμον Σάσουα, ζήτησαν την παραίτηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπενιαμίν Νετανιάχου για την αποτυχία της κυβέρνησής του να αποτρέψει τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου, αλλά και την άρνησή του ίδιου προσωπικά να αναλάβει την πολιτική ευθύνη.

«Ο Νετανιάχου θα πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατόν, παρά την πεποίθηση ότι δεν αλλάζεις ηγέτη εν μέσω πολέμου ή το επιχείρημα ότι δεν μπορούμε να το συζητούμε αυτό τώρα», είπε ο Αντίκα στην οικονομική εφημερίδα Calcalist, εγκαλώντας την κυβέρνηση για πλήρη παράλυση μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις. «Δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος να ηγηθεί και θα πρέπει να φύγει».

Οξεία κριτική στον Ισραηλινό πρωθυπουργό έχουν ασκήσει τις τελευταίες ημέρες οι Γιόελ Μπαρ Ελ, CEO της Trax και  Οζ Άλον, CEO της Honeybook –  ειδικά ύστερα από εκείνη την ανάρτηση στην οποία ο Νετανιάχου επέρριπτε την ευθύνη στις μυστικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες ασφαλείας. Ήταν μία ανάρτηση για την οποία ζήτησε συγγνώμη και τελικά έσβησε, μετά την κατακραυγή. «Ως CEO ξέρω ότι η ευθύνη βαρύνει πάντα εμένα, δεν την επιρρίπτω σε μάνατζερς, που είναι υφιστάμενοί μου. Ο πρωθυπουργός είναι ο CEO και η καταστροφή αυτή έγινε στη δική του βάρδια» σχολίασε και ο Τομ Λίβνι, επικεφαλής της Verbit.«Ο πρωθυπουργός μας έχει αποκοπεί από την πραγματικότητα και ψάχνει για αποδιοπομπαίο τράγο».

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου