Πέμπτη 13 Ιουνίου 2024

Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση σε ελληνόκτητο πλοίο- Αγνοείται μηχανικός

 A


κυβέρνητο κοντά στο λιμάνι της Χοντέιντα στην Ερυθρά Θάλασσα της Υεμένης, παραμένει το ελληνόκτητο φορτηγό πλοίο με σημαία Λιβερίας Tutor, που υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές στο μηχανοστάσιο του από δύο επιθέσεις με πυραύλους από μαχητές Χούτι.

Αγνοούμενος ένας μηχανικός

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από ναυτιλιακές πηγές, κατά την καταμέτρηση του πληρώματος στο οποίο δεν υπάρχουν Έλληνες υπήκοοι δεν βρέθηκε ένα μηχανικός του πλοίου και έχει αναφερθεί ως αγνοούμενος.

Παράλληλα, στο σημείο του ναυτικού συμβάντος αναμένεται πλοίο του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού προκειμένου να συνδράμει. Στη θαλάσσια περιοχή αναμένονται κατά πάσα πιθανότητα και ρυμουλκά προκειμένου να βοηθήσουν το πλοίο να καταπλεύσει στο πλησιέστερο λιμάνι.

Σύμφωνα με ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA που επικαλείται δημοσίευμα του ειδησεογραφικού δικτύου Al-Masirah, οι Χούτι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση με πυραύλους εναντίον του πλοίου ελληνικών συμφερόντων.

«Πραγματοποιήσαμε μια ειδική επιχείρηση στην Ερυθρά Θάλασσα χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα σκάφη, βαλλιστικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον ενός πλοίου με την ονομασία Tutor, τα οποία θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιά στο πλοίο και να το βυθίσουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης ταξίαρχος Yahya Saree προειδοποιώντας όλες τις εταιρείες «για τις συνέπειες της συνεργασίας με τον ισραηλινό εχθρό και τα πλοία τους που εισέρχονται στα λιμάνια της κατεχόμενης Παλαιστίνης».

Το πλοίο χτυπήθηκε δύο φορές

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, το πλοίο χτυπήθηκε δύο φορές χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί μεταξύ των μελών του πληρώματος. Το πλοίο, χωρητικότητας 82.000 dwt, είχε αναχωρήσει από το Σουέζ με προορισμό την Ινδία. Ο διαχειριστής του πλοίου στην Αθήνα σε επικοινωνία με την Ν δεν ήταν διαθέσιμος για κάποιον σχολιασμό η περισσότερες πληροφορίες για την κατάσταση του πλοίου

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου