Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Μασκ: Το «τυράκι» του… ενός εκατ. δολαρίων κάθε μέρα σε ψηφοφόρους του Τραμπ

 


Εκατομμύρια δολάρια  μοιράζει ο -ανοιχτά πλέον- δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ, Έλον Μασκ, προκειμένου ο «εκλεκτός» του να ανακτήσει τον Λευκό Οίκο.

Τα χρηματικά έπαθλα του Μασκ, είναι το τελευταίο δείγμα του ότι ο  CEO της Tesla χρησιμοποιεί τον τεράστιο πλούτο του για να επηρεάσει την αμφίρροπη προεδρική κούρσα μεταξύ του Τραμπ και της Κάμαλα Χάρις.

Το θέμα προκάλεσε την παρέμβαση του Δημοκρατικού κυβερνήτη της Πενσυλβάνια, Τζος Σαπίρο, που κάλεσε την Κυριακή τις διωκτικές αρχές να ερευνήσουν την πρόθεση του Μασκ, να μοιράζει 1 εκατομμύριο δολάρια κάθε μέρα μέχρι την ημέρα των εκλογών.

Η America PAC του Μασκ παίζει σημαντικό ρόλο στην κινητοποίηση και εγγραφή ψηφοφόρων σε πολιτείες που θα μπορούσαν να κρίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών, με την Πενσυλβάνια, είναι ίσως η πιο κρίσιμη πολιτεία για το προς τα που θα γύρει η πλάστιγγα στη μάχη για τον Λευκό Οίκο.

Ήδη ο Μασκ το Σάββατο έδωσε μια επιταγή 1 εκατομμυρίου δολαρίων σε έναν παρευρισκόμενο στη συγκέντρωση στο Χάρισμπουργκ της Πενσυλβάνια, η οποία οργανώθηκε από την America PAC, ομάδα πολιτικής δράσης που ο CEO της Tesla δημιούργησε για να υποστηρίξει τον Ρεπουμπλικάνο  Τραμπ στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Ο τυχερός παραλήπτης της επιταγής ήταν ένας άνδρας με το όνομα Τζον Ντρέχερ, όπως ανέφερε το προσωπικό της εκδήλωσης.
«Παρεμπιπτόντως, ο Τζον δεν είχε ιδέα» ανέφερε ο Μασκ καθώς παρέδιδε στον Ντρέχερ την επιταγή.

Την Κυριακή, ο δισεκατομμυριούχος παρέδωσε μια δεύτερη επιταγή   σε μια γυναίκα σε εκδήλωση στο Πίτσμπουργκ, σύμφωνα με ανάρτηση της America PAC στο X.

Το ψήφισμα

Ο Μασκ υπόσχεται να δίνει 1 εκατομμύριο δολάρια κάθε μέρα σε όποιον υπογράψει ψήφισμα, στο οποίο αναφέρεται: «Η Πρώτη και η Δεύτερη Τροπολογία εγγυώνται την ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα στην οπλοκατοχή. Υπογράφοντας παρακάτω, δεσμεύομαι ότι θα υποστηρίξω την Πρώτη και τη Δεύτερη Τροπολογία».

Για να είναι υποψήφιοι για το 1 εκατομμύριο δολάρια, οι υπογράφοντες την αίτηση πρέπει να εγγραφούν ως ψηφοφόροι και να ζουν σε μία από τις επτά πολιτείες που είναι σε αμφίρροπες στην μάχη για την εκλογή νέου προέδρου: Αριζόνα, Τζόρτζια, Μίσιγκαν, Νεβάδα, Βόρεια Καρολίνα, Πενσυλβάνια και Ουισκόνσιν.

Και 200 δολάρια μπόνους

Η αίτηση προσφέρει επίσης 100 δολάρια σε κάθε εγγεγραμμένο ψηφοφόρο της Πενσυλβάνια που υπογράφει και 100 δολάρια για κάθε νέο ψηφοφόρο που θα φέρει.

Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση του Σαββάτου έπρεπε επίσης να υπογράψουν  κείμενο, το οποίο επιτρέπει στην America PAC να συγκεντρώσει στοιχεία επικοινωνίας για ακόμη περισσότερους εν δυνάμει ψηφοφόρους .

Η νομιμότητα των «δώρων» του Μασκ είναι βέβαιο ότι θα τεθεί υπό έλεγχο τις επόμενες ημέρες.

Ο Μασκ, έχει μέχρι στιγμής διοχετεύσει τουλάχιστον 75 εκατομμύρια δολάρια στην America PAC, σύμφωνα με  γεγονός που καθιστά την ομάδα κρίσιμο μέρος της προσπάθειας του Τραμπ να αναλάβει εκ νέου την προεδρία των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ από την πλευρά του δήλωσε ότι αν εκλεγεί θα διορίσει τον Μασκ επικεφαλής μιας επιτροπής κυβερνητικής αποτελεσματικότητας.

Ομοσπονδιακό αδίκημα

Το να «δωροδοκεί» κάποιος πολίτες με σκοπό να τους παρακινήσει ή να τους ανταμείψει αν ψηφίσουν συγκεκριμμένο υποψήφιο, είναι ομοσπονιδακό αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση. αδίκημα.

Η απαγόρευση καλύπτει όχι μόνο τις χρηματικές δαπάνες, αλλά και οτιδήποτε έχει χρηματική αξία, όπως ποτά ή λαχειοφόρος αγορά, αναφέρει εγχειρίδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τα εκλογικά αδικήματα.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου