Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Μπαγκλαντές: Στους 17 οι νεκροί σε επεισόδια στο περιθώριο των βουλευτικών εκλογών



Τουλάχιστον 17 είναι οι νεκροί από τις συγκρούσεις που ξέσπασαν σήμερα σε διάφορες περιοχές του Μπαγκλαντές, κυρίως μεταξύ υποστηρικτών της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, τον Σόχελ Ράνα, τα επτά από τα θύματα είναι υποστηρικτές της κυβέρνησης και πέντε προέρχονται από τον αντιπολιτευόμενο συνασπισμό.

Ο εκπρόσωπος έκανε λόγο για «περισσότερους από 20» τραυματίες, ενώ λίγο νωρίτερα η εφημερίδα Daily Star ανέφερε ότι είναι «πολλές εκατοντάδες». Επιπλέον, σημείωσε ότι κάποια από τα θύματα δέχτηκαν πυρά αστυνομικών που προσπαθούσαν να σταματήσουν τα «μέλη ριζοσπαστικών δυνάμεων» που επιχείρησαν να επιτεθούν σε εκλογικά τμήματα.
Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα, ο συνασπισμός της πρωθυπουργού, Σέιχ Χασίνα, κέρδισε τις σημερινές βουλευτικές εκλογές.
Όπως μετέδωσε η τηλεόραση (Channel 24), αυτή η συμμαχία κομμάτων απέσπασε περισσότερες από τις 151 έδρες που απαιτούνται για να έχει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.
Η αντιπολίτευση απορρίπτει το αποτέλεσμα, καταγγέλλοντας νοθεία. «Απορρίπτουμε τα αποτελέσματα και ζητούμε νέες εκλογές υπό μια ουδέτερη κυβέρνηση» δήλωσε ο Καμάλ Χοσάιν, ένας 80χρονος διεθνής νομικός που ηγείται της συμμαχίας της αντιπολίτευσης.
Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP, Reuters, Tass

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου