Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Ζ. Ζάεφ: Να γίνουμε μία παγκόσμια και δίκαιη Μακεδονία



Για «παγκόσμια και δίκαιη Μακεδονία» μιλά ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, MIA.
«Φτάνουμε στο τέλος μίας από τις πιο σημαντικές, αλλά και ευαίσθητες χρονιές για τη χώρα μας. Τη χρονιά της ενσωμάτωσης» δηλώνει ο Ζόραν Ζάεφ.

«Χτίζοντας φιλία με τη γείτονα Ελλάδα, κλείσαμε μια διαμάχη που έσυρε κάτω τη Μακεδονία για 28 χρόνια. Διαλέξαμε το μέλλον, αντί για μια αβέβαιη απομόνωση... Ελπίζω να μετατρέψουμε τις ευχές και τους στόχους μας σε πραγματικότητα, να γίνουμε μία χώρα με ειρήνη και σταθερότητα, να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να γίνουμε μία παγκόσμια και δίκαιη Μακεδονία, με μία οικονομία που λειτουργεί για όλους» αναφέρει ο Σκοπιανός πρωθυπουργός.
Όπως λέει, «σήμερα η χώρα μας είναι ένα βήμα πριν γίνει το 30ό μέλος της πιο πανίσχυρης συμμαχίας στον κόσμο, το ΝΑΤΟ. Ετοιμαζόμαστε για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μια διαδικασία μέσω της οποίας χτίζουμε ένα κράτος με ευρωπαϊκά πρότυπα και γινόμαστε ίσοι με τους πολίτες της ΕΕ».
«Χτίζουμε τη Μακεδονία για να είναι ένα πλούσιο και σύγχρονο κράτος, στο οποίο όλοι οι πολίτες θα έχουν αξιοπρεπή ζωή και ευημερία για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Μια χώρα επενδύσεων και σύγχρονων υποδομών» σημειώνει ο Ζόραν Ζάεφ.
«Με αυτό το πνεύμα μπορούμε να υποστηρίξουμε και να δώσουμε μια ευκαιρία στο όνειρο των γενεών μας. Αγαπητοί πολίτες, σας εύχομαι μια επιτυχημένη οικονομική χρονιά ενσωμάτωσης, καλή υγεία και αισιόδοξο πνεύμα» καταλήγει ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ.
Στο βίντεο που δημοσιεύει αναδεικνύονται στιγμιότυπα από την υπογραφή της συμφωνίας των Πρεσπών με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και από συναντήσεις του από ξένους ηγέτες, όπως η Άγκελα Μέρκελ και η Τερέζα Μέι.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου