Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

«Πάτησε γκάζι» στο β΄ μέρος ο Παναθηναϊκός



Οι «πράσινοι» έκαναν μία ακόμη πολύ καλή εμφάνιση υπό τις οδηγίες του Ρικ Πιτίνο και πέρασαν με εντυπωσιακό τρόπο το εμπόδιο του Προμηθέα στην Πάτρα με 86-69.
Ήταν η 10η νίκη σε ισάριθμα ματς για το «τριφύλλι» (έχει ένα ματς λιγότερο με τον Κολοσσό Ρόδου), που είχε σε μεγάλη βραδιά τον Νίκο Παππά με 18 πόντους (5/7 τρίποντα), ενώ ο Νικ Καλάθης τελείωσε το ματς με 12 πόντους (2/3 τρ., 8 ασίστ) και ο ΝτεΣον Τόμας με 14 πόντους (2/3 τρ.).
Από τους Αχαιούς ξεχώρισε ο Μπράουν με 23 πόντους.

Μετά από ένα πρώτο 20λεπτο στο οποίο οι γηπεδούχοι «κοίταξαν στα μάτια» τον μεγάλο αντίπαλό τους (το τέλος του βρήκε τους «πράσινους» να προηγούνται με 35-34), στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός «πάτησε το γκάζι» και με τον Νίκο Παππά να κάνει σπουδαία εμφάνιση άρχισε να παίρνει σιγά-σιγά διαφορά, που έφτασε ακόμη και στους 20 πόντους (80-60).
Στο ελληνικό ντεμπούτο του Ρικ Πιτίνο οι πρωταθλητές Ελλάδας έδειξαν τα στοιχεία που τους οδήγησαν στην τεράστια νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, πριν από δύο 24ωρα στο ΟΑΚΑ.
Επαιξαν καλή άμυνα, είχαν πολύ καλά ποσοστά έξω από τα 6.75, ενώ παρά την κούραση από την υπερπροσπάθεια της Παρασκευής (28/12) έβγαλαν και πάλι μεγάλη ενέργεια και αλληλοκαλύψεις στο παιχνίδι τους.
Η απουσία των Κιθ Λάνγκφορντ και Στεφάν Λάσμε (ένιωσε ενοχλήσεις λίγο πριν το ματς στον ώμο και έμεινε εκτός) δεν επηρέασαν την αθηναϊκή ομάδα που έφτασε άνετα στη νίκη και, πλέον, όλοι στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, την ερχόμενη Παρασκευή (4/01) στο ΣΕΦ στην πρεμιέρα του Β΄ γύρου της Euroleague.
Ο Προμηθέας πάλεψε το παιχνίδι για 20 λεπτά, είχε τον Ρίον Μπράουν (23π.) σε απίστευτο βράδυ, αλλά δεν μπόρεσε να κοντράρει τους φιλοξενούμενους μέχρι το φινάλε. Έτσι, γνώρισε την 4η ήττα του στο πρωτάθλημα...
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου