Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

Ο Ερντογάν ήρθε… δεύτερος στη Συρία! Τον πρόλαβε ο Ασαντ λέει το Κρεμλίνο



Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ διαβεβαίωσε το Σάββατο ότι είναι αληθής η πληροφορία σύμφωνα με την οποία οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την πόλη Μάνμπιτζ, στη βόρεια Συρία.

Την Παρασκευή, ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι μπήκε στη Μάνμπιτζ, μετά την έκκληση των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) να αναλάβει τον έλεγχο της πόλης αυτής η Δαμασκός, εν μέσω των απειλών της Τουρκίας ότι θα εξαπολύσει στρατιωτική επιχείρηση στην περιοχή.
Όταν του τέθηκε η ερώτηση αν επιβεβαιώνει αυτήν την πληροφορία, ο Πεσκόφ απάντησε λακωνικά: «Ναι».
Συμφωνία με τη Ρωσία «βλέπει» ο Τσαβούσογλου
Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά τις επαφές που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του, Σεργκέι Λαβρόφ, στη Μόσχα, η Τουρκία θα συνεχίσει τη στενή συνεργασία της με τη Ρωσία και το Ιράν για το θέμα της Συρίας.
«Η Άγκυρα και η Μόσχα συμμερίζονται την άποψη ότι είναι αναγκαίο να εξαλειφθούν όλες οι τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία. Θα συνεχίσουμε τη στενή συνεργασία μας με τη Ρωσία και το Ιράν για τη Συρία και άλλα περιφερειακά θέματα» είπε ο Τσαβούσογλου, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.
Ο Λαβρόφ, από την πλευρά του, χαιρέτισε τις συνομιλίες αυτές, χαρακτηρίζοντάς τις «πολύ χρήσιμες». «Συζητήσαμε τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, την επιστροφή των προσφύγων και άλλα θέματα ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος», σημείωσε.
arouraios.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου