Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2019

Χωρίς εκπλήξεις η πρεμιέρα στην Α1 Ανδρών μπάσκετ



Επίδειξη δύναμης έκανε ο Κολοσσός στη Ρόδο απέναντι στον Πανιώνιο, στην πρεμιέρα της Α1 Ανδρών.
Με ηγέτη τον Τζάκσον Ντόνοβαν (21π.), οι Ροδίτες ξέφυγαν με 20-9 στην 1η περίοδο, πήγαν στο +15 στα αποδυτήρια στο ημίχρονο (42-27) και το β΄ μέρος ήταν απλά μια τυπική διαδικασία.

Στον αντίποδα, ο Δημήτρης Βεργίνης σημείωσε 17 πόντους και μοίρασε 6 ασίστ, ενώ διψήφιοι ήταν επίσης από τον Πανιώνιο οι Μάρτιν (14π.), Πάσαλιτς (13π.) και Λαμπρόπουλος (13π.). 
Με 15/30 τρίποντα και πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, ο Προμηθέας Πατρών συνέτριψε εκτός έδρας τη Λάρισα με 96-69, στον πρώτο αγώνα της θεσσαλικής ομάδας στην Α1.
O Δημήτρης Κατσίβελης σημείωσε 13 πόντους με 3/3 τρίποντα για τους νικητές, από 12 πρόσθεσαν οι Γιώργος Μπόγρης και Λάνγκστον Χολ, ενώ 11 είχε ο Λευτέρης Μαντζούκας και 10 ο Ρόμπερτ Λόουρι.
Για τη Λάρισα, ο Ρέινολντς πέτυχε 20 πόντους (αλλά με 1/7 τρίποντα), ενώ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε για τους γηπεδούχους και ο Νώντας Παπαντωνίου, με 16 πόντους.
Το τρίο των Χάτσερ, Μόρισον, Γκρέι οδήγησε το Περιστέρι σε νίκη με 75-59 επί του Ηρακλή στο «Ανδρέας Παπανδρέου», στην επιστροφή της θεσσαλονικιώτικης ομάδας στην ανώτατη κατηγορία.
Ο «Γηραιός» υπερίσχυσε στον τομέα των ριμπάουντ, όμως έκανε 22 λάθη. Ο Ολιβιέ Χάνλαν με 15 πόντους ήταν ο μόνος διψήφιος από την ομάδα του Γιάννη Καστρίτη.
Με 20 πόντους, 9 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 2 ασίστ, ο Τζέρι Σμιθ οδήγησε σε νίκη με 66-50 τον Ήφαιστο στη Λήμνο, με αντίπαλο το Ρέθυμνο.
Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο (16-18), οι γηπεδούχοι διατηρούσαν την πρωτοπορία στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα βασιζόμενοι κυρίως στην άμυνά τους, όπως φαίνεται και από τους 50 μόνο πόντους που πέτυχε η ομάδα της Κρήτης. 
Συγκλονιστικός αγώνας, που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, έλαβε χώρα στο «Σοφία Μπεφόν», με το Λαύριο να περνά νικηφόρα από την έδρα του νεοφώτιστου Ιωνικού Νικαίας, με 94-90.
Ο Ιωνικός μείωσε στο καλάθι, 90-92, στα 7΄΄ με τρίποντο του Μπαρτ Τζούνιορ, αλλά ο ίδιος υπέπεσε σε φάουλ στον Μαστρογιαννόπουλο, ο οποίος πέτυχε 1/2 βολές, με τον Μπαρτ Τζούνιορ να είναι άστοχος και στις 2 βολές, όταν ο Μουράτος έστειλε εκείνον στη γραμμή του φάουλ.
Στα 2΄΄ ο Μπαρτ Τζούνιορ σταμάτησε με φάουλ τον Ουάτσον, με τον Αμερικανό να διαμορφώνει το τελικό σκορ με 1/2 βολές.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου