Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Τραμπ ζητεί να συναντήσει τον μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, να διωχθεί για προδοσία ο Σιφ



Με ένα μπαράζ αναρτήσεων στο Twitter, που ξεχύλιζαν από οργή, ο Ντόναλντ Τραμπ απαίτησε το βράδυ της Κυριακής όχι μόνο να βρεθεί ενώπιος ενωπίω με τον μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, που κατήγγειλε τις πιέσεις του στον Ουκρανό πρόεδρο για έρευνα κατά των Μπάιντεν, αλλά και να εκδιωχθεί για προδοσία ο βουλευτής των Δημοκρατικών, Άνταμ Σιφ,που χειρίζεται την έρευνα. 

«Όπως κάθε Αμερικανός, έχω δικαίωμα να συναντήσω αυτόν που με κατηγορεί, ειδικά γιατί αυτός ο κατήγορος, ο αποκαλούμενος μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος, παρουσίασε μια τέλεια συζήτηση με έναν ξένο ηγέτη με εντελώς ανακριβή και κάλπικο τρόπο» έγραψε ο Τραμπ στο λογαριασμό του, προσθέτοντας πως ο Σιφ επινόησε συνομιλίες και είπε ψέματα στο Κογκρέσο. 
«Tα ψέματά του ειπώθηκαν ίσως με τον πιο φρικτό και απειλητικό τρόπο που είδαμε ποτέ στο Καπιτώλιο. Έγραψε και διάβασε τα τρομερά πράγματα, που ισχυρίστηκε ότι ήταν από το στόμα του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Θέλω να ανακριθεί ο Σιφ στο υψηλότερο επίπεδο για την Απάτη & την Προδοσία» σημείωσε, ενώ τον κάλεσε να παραιτηθεί. 
Το ξέσπασμα είχε συνέχεια με τον Αμερικανό πρόεδρο να επισημαίνει ότι αυτό που έκανε ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος δεν διαφέρει ουσιαστικά από την κατασκοπεία. «ΚΑΤΑΣΚΟΠΕΥΕ αυτό το πρόσωπο τον πρόεδρο των ΗΠΑ; Αυτό θα έχει μεγάλες συνέπειες» υπογράμμισε. 
Βουλευτές των Δημοκρατικών, αλλά και ορισμένα στελέχη των Ρεπουμπλικάνων επέκριναν τα συγκεκριμένα μηνύματα ως προσπάθεια εκφοβισμού μάρτυρα. 
Να σημειωθεί ότι το μπαράζ των μηνυμάτων στο Twitter ήρθε στον απόηχο δημοσκόπησης του CBS, που έδειξε ότι το 55% των Αμερικανών τάσσονται υπέρ της έρευνας με το ερώτημα της αποπομπής του πρόεδρου. Στενοί συνεργάτες του Τραμπ έσπευσαν να τον υπερασπιστούν. Ο Ρούντι Τζουλιάνι, προσωπικός δικηγόρος του Τραμπ και κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση της Ουκρανίας, επανέλαβε σε συνέντευξή του στο ABC ότι ο Τζο Μπάιντεν απαιτούσε την καθαίρεση Ουκρανού εισαγγελέα για να προστατεύσει τον γιο του και διεμήνυσε πως δεν έχει πρόθεση να συνεργαστεί με τον βουλευτή Σιφ.
«Δεν θα συνεργαστώ με τον Άνταμ Σιφ. Νομίζω ότι ο Άνταμ Σιφ πρέπει να καθαιρεθεί» είπε. Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Στίβεν Μίλερ εξαπέλυσε πυρά κατά του μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, σημειώνοντας πως «δεν του αξίζει η τιμή αυτού του χαρακτηρισμού», καθώς όπως είπε, πρόκειται για «πράκτορα του βαθέος κράτους».
naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου