Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Γαλλία: Ο Ζαν Μαρί Λε Πέν ψηφίζει την κόρη του Μαρίν

 


Μετά την άρνηση πολλών στελεχών της άκρας δεξιάς να στηρίξουν την Μαρίν Λε Πεν, η ηγέτης του Εθνικού Συναγερμού στη Γαλλία εξασφάλισε τουλάχιστον την υποστήριξη του πατέρα της Ζαν Μαρί Λε Πεν.

«Φυσικά, υποστηρίζω την κόρη μου που είναι υποψήφια με τον Εθνικό Συναγερμό .Είναι απολύτως φυσιολογικό», τόνισε ο 93χρονος ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου,  μιλώντας στο Γαλλικό δίκτυο LCI.

Ακόμα κι αν «δεν ασχολείται με την ίδια την προεκλογική εκστρατεία», ο Ζαν-Μαρί Λεπέν δεν δίστασε πάντως να δηλώσει και τη συμπάθειά του προς τον έτερο υποψήφιο της άκρας δεξιάς στις προεδρικές εκλογές, Ερίκ Ζεμούρ.«Συμπαθώ τον Ερίκ (Ζεμούρ). Αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα», είπε ο Ζαν Μαρί Λε Πεν.

Ο γηραιός ακροδεξιός πολιτικός, αναφέρθηκε μάλιστα και στη στάση της εγγονής του, Μαριόν Μαρεσάλ, η οποία έχει ταχθεί κατά της Μαρίν Λε Πεν και υπέρ του Ερίκ Ζεμούρ: «Συμβαίνει συχνά  οι άνθρωποι να έχουν διαφορετικές απόψεις. Είναι λυπηρό που αυτό έγινε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και καταλαβαίνω ότι η Μαρίν Λε Πέν είναι σοκαρισμένη.

Τα πάθη υπερισχύουν της λογικής», είπε ο Λε Πεν. «Τα προγράμματα της Μαρίν και του Ερίκ είναι παράλληλα, όλα θα έπρεπε η Μαριόν Μαρεσάλ να είναι στο πλευρό της θείας της και όχι στον ξένο, όσο ωραίος κι αν είναι», είπε ο Ζαν Μαρί Λε Πεν, μιλώντας για τον Έρικ Ζέμουρ.

Η 32χρονη Μαριόν Μαρεσάλ, εγγονή του Ζαν Μαρί Λεπέν και πρώην βουλευτής του Εθνικού Μετώπου,σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Le Parisien, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ψηφίσει την θεία της στις εκλογές του Απριλίου, την οποία μάλιστα κατηγόρησε και για «έλλειψη οράματος».

naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου