Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022

ΗΠΑ: Σφοδρή χιονοθύελλα σαρώνει την ανατολική ακτή

 


Μια σφοδρή χιονοθύελλα σαρώνει την ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών με αποτέλεσμα περίπου 70 εκατομμύρια άνθρωποι να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν  κηρυχθεί οι πολιτείες της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ. Σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware, περίπου 5.000 πτήσεις έχουν ακυρωθεί από την Παρασκευή και περισσότερες από 700 ματαιώθηκαν για την Κυριακή.

Η σιδηροδρομική εταιρεία Amtrak ανέστειλε ή περιόρισε τα δρομολόγια στη γραμμή Βοστώνη-Ουάσιγκτον.  Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε για «επικίνδυνες συνθήκες χιονοθύελλας» σε τμήματα των ακτών του μέσου Ατλαντικού και της Νέας Αγγλίας και «μεμονωμένες διακοπές ρεύματος». Προέβλεψε ότι το χιόνι θα ξεπεράσει το ένα μέτρο στην περιοχή της Βοστώνης.

Προειδοποιούν οι Αρχές των περιοχών 

Οι πόλεις της Βοστώνης και της Νέας Υόρκης και τα περίχωρά τους έχουν πληγεί περισσότερο μέχρι στιγμής. Η δήμαρχος της Βοστώνης κήρυξε την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για χιόνι. Προειδοποίησε για «ιστορική καταιγίδα».

Στη Νέα Υόρκη, ο ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς προειδοποίησε μέσω του Twitter το ύψος του Χίου Νιού θα ξεπεράσει τα 30 εκατοστά, ενώ κάλεσε όλους τους Νεοϋορκέζους να μείνουν στα  σπίτια τους, αν είναι δυνατόν. 

Οι αρχές από τη Βιρτζίνια μέχρι το Μέιν προειδοποίησαν τον κόσμο να μην βγει στους δρόμους. Η πολιτεία του Ρόουντ Άιλαντ απαγόρευσε κάθε μετακίνηση με αυτοκίνητο, εκτός από περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. 

Το Ντέλαγουερ επέτρεπε μόνο βασικά ταξίδια σε ορισμένες κομητείες. Απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων φορτηγών σε αυτοκινητόδρομους επιβλήθηκε στη Μασαχουσέτη.

Προειδοποιήσεις για παγετό έχουν εκδοθεί ακόμη και στις νότιες πολιτείες  Στη Φλόριντα, οι άνθρωποι κλήθηκαν να προσέχουν τα ιγκουάνα που θα μπορούσαν να πέσουν από δέντρα, έχοντας παραλύσει από το κρύο. 

Το βάρος των ζώων μπορεί να φτάσει τα εννέα κιλά. Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, μια σφοδρή χιονοθύελλα προκάλεσε τεράστιες βλάβες στο ρεύμα και τις πτήσεις στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες.

naftemporiki.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου