Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Στην Πολιτική Γραμματεία μεταφέρεται η σύγκρουση – Στα χαρακώματα οι αντιμαχόμενες πλευρές

 


Πολεμικό παραμένει το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ με τις αντεγκλήσεις των αντιμαχόμενων πλευρών να δίνουν και να παίρνουν εν όψει των κρίσιμων συνεδριάσεων των κομματικών οργάνων.

Σήμερα στις 16.00 θα συνέλθει η Πολιτική Γραμματεία με το βλέμμα και στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής που είναι προγραμματισμένη για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και στην οποία θα αποφασιστούν οι διαδικασίες για το επερχόμενο συνέδριο και τις εσωκομματικές κάλπες.

Η κινητικότητα και οι ζυμώσεις είναι έντονες, ωστόσο τα ανοιχτά ερωτήματα παραμένουν πολλά και συνεχώς προστίθενται νέα κομμάτια στο παζλ της εσωκομματικής σκακιέρας, αναδιαμορφώνοντας τα δεδομένα.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος έχει δηλώσει «είμαι εδώ» προσανατολίζεται στο να ανοίξει τα χαρτιά του προς το τέλος της εβδομάδας, σταθμίζοντας όσα συντελούνται στο εσωκομματικό πεδίο, την ώρα που εσωκομματικοί του αντίπαλοι όπως η Κάτερίνα Νοτοπούλου, έχουν θέσει ζήτημα παραπομπή τους στην Επιτροπή Δεοντολογίας για αντικαταστατική συμπεριφορά.

Η πλευρά των «87» βρίσκεται σε αναζήτηση της υποψηφιότητας που θα κατεβάσει στην κούρσα, ενώ ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος θα διεκδικήσει την αρχηγία έχει ζητήσει επίσπευση του συνεδρίου και της διεξαγωγής των εκλογών.

Ο Διονύσης Τεμπονέρας ξεκαθάρισε χθες πως δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νικόλας Φαραντούρης έχει δηλώσει πως το σκέφτεται σοβαρά, ο Σωκράτης Φάμελλος δεν έχει ακόμη ανακοινώσει τις αποφάσεις του, ενώ ο επικεφαλής της Κ.Ο. Νίκος Παππάς έχει πει πως «δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία κουβέντα» για υποψηφιότητά του, δήλωση πάντως που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να το σκεφτεί στο μέλλον.

Δημοσκόπηση Alco: Διχασμένος ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ για την καθαίρεση του Στ. Κασσελάκη

Την ίδια ώρα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Alpha αποτυπώνει τον διχασμό των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την απόφαση καθαίρεσης του Στέφανου Κασσελάκη από το αξίωμα του προέδρου.

Ενώ στο σύνολο των ψηφοφόρων το 49% θεωρεί σωστή την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής για την αποδοχή της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη, οι απόψεις των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται μοιρασμένες, με το 45% εξ αυτών να συμφωνεί και το 45% να διαφωνεί.

(Πηγή: Alco / Αlpha TV)

Ποιον θέλουν για αρχηγό

Στην ερώτηση με ποιον πρόεδρο πιστεύετε ότι θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να αυξήσει την κοινωνική και πολιτική επιρροή του και να πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα στις επόμενες εκλογές, από τη δεξαμενή όλων των ψηφοφόρων το 31% απαντά «Δεν ξέρω/δεν απαντώ» και το 29% απαντά κανένας, ενώ ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 11% και ο Στέφανος Κασσελάκης με 10%.

(Πηγή: Alco / Αlpha TV)

Προβάδισμα του Στέφανου Κασσελάκη στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ

Η εικόνα αλλάζει πάντως εστιάζοντας στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα, το 31% προκρίνει τον Στέφανο Κασσελάκη, το 15% τον Αλέξη Τσίπρα, το 9% τον Σωκράτη Φάμελλο, το 7% τον Νίκο Παππά, το 6% τον Παύλο Πολάκη, το 4% την Όλγα Γεροβασίλη και έπονται οι Νικόλας Φαραντούρης, Κώστας Αρβανίτης, Ρένα Δούρου και Διονύσης Τεμπονέρας με 1%.

(Πηγή: Alco / Αlpha TV)

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου