Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

Βραβεία Emmy 2024: Κυριαρχία για το «Shogun» σε 18 κατηγορίες

 


Τα 76α βραβεία Emmy απονεμήθηκαν την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου στο «Peacock Theatre» στο Λος Άντζελες με τη σειρά «Shogun» να είναι η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς, αποσπώντας συνολικά 18 διακρίσεις (25 υποψηφιότητες) και το «Hacks» να αποτελεί τη μεγαλύτερη έκπληξη της βραδιάς, κερδίζοντας το βραβείο καλύτερης κωμικής σειράς έναντι του «The Bear».

H Αννα Σαβάι και ο Χιρογιούκι Σανάντα με τα βραβεία τους για τις ερμηνείες τους στο «Shōgun» (Reuters)

Το «Shogun», το ιστορικό έπος του FX με φόντο την Ιαπωνία, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Τζέιμς Κλάβελ, είναι είναι η πρώτη μη αγγλόφωνη σειρά που κερδίζει το βραβείο καλύτερου δράματος. Ο 63χρονος Χιρογιούκι Σανάντα απέσπασε το Emmy καλύτερου ηθοποιού σε δραματική σειρά και η 32χρονη Άννα Σαβάι το βραβείο για την καλύτερη γυναίκα ηθοποιό.

Οι συντελεστές του «Hacks» με το βραβείο για την καλύτερη σειρά στην κατηγορία της κωμωδίας (REUTERS-Mario Anzuoni)

Η σειρά είχε ήδη σπάσει το ρεκόρ για τα περισσότερα βραβεία Emmy που κέρδισε μια σειρά σε μια χρονιά κατά τη διάρκεια των Creative Arts Emmys της περασμένης εβδομάδας, οπότε τα βραβεία της Κυριακής προστέθηκαν στη συλλογή της.

Οι τρεις σπουδαίοι ηθοποιοί του «The Bear» με τα βραβεία τους (REUTERS- Mike Blake)

Οι περιπέτειες της ομάδας του «The Bear» στην πολυτάραχη κουζίνα ενός εστιατορίου στο Σικάγο, συγκίνησαν ξανά στην κατηγορία της κωμωδίας με αποτέλεσμα η σειρά να αποσπάσει 11 βραβεία (από 23 υποψηφιότητες), τον μεγαλύτερο αριθμό Primetime Emmy που έχει κερδίσει ποτέ κωμική σειρά σε μια χρονιά. Ο 33χρονος Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ, ο οποίος σύντομα θα υποδυθεί και τον Μπρους Σπρίνγκστιν, τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερου Α’ ανδρικού ρόλου στην κατηγορία της Κωμωδίας, ενώ επίσης νικητές αναδείχτηκε ο 47χρονος Εμπον Μος-Μπάκραχ και η 52χρονη Λίζα Κολόν-Ζάγιας για τα βραβεία β’ ανδρικού και γυναικείου ρόλου αντίστοιχα.

H Τζέσικα Γκάνινγκ και ο Ρίτσαρντ Γκαντ με τα βραβεία τους για το «Baby Reindeer» του Netflix (REUTERS-Mike Blake)

Το πολυπόθητο αγαλματίδιο της καλύτερης κωμικής σειράς το οποίο πήγε στη σειρά «Hacks» που ήταν η μεγαλύτερη έκπληξη της βραδιάς. Η 73χρονη Τζιν Σμαρτ, πρωταγωνίστρια της τηλεοπτικής σειράς του Max, που υποδύεται τη Ντέμπορα Βανς κωμικό μεγάλης ηλικίας που αγωνίζεται να παραμείνει στο προσκήνιο σε έναν κόσμο που δεν τη θέλει πια, κέρδισε το βραβείο στην κατηγορία καλύτερης ηθοποιού σε κωμωδία.

Το βρετανικό σκοτεινό δράμα του Netflix, «Baby Reindeer», η ιστορία ενός μπάρμαν που πέφτει θύμα stalking από μία πελάτισσα, αναδείχθηκε ως η καλύτερη σειρά περιορισμένης διάρκειας. O δημιουργός Ρίτσαρντ Γκαντ κέρδισε βραβεία για το σενάριο και τον ρόλο του στη μίνι σειρά. Βραβείο ερμηνείας κέρδισε και η Τζέσικα Γκάνινγκ, η οποία υποδύεται τη Μάρθα, τη γυναίκα που καταδιώκει τον κωμικό.

Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι

Ο τελευταίος κύκλος της σειράς «The Crown» του Netflix, απέσπασε μόνο ένα βραβείο για την Αυστραλή Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, η οποία στο ρόλο της πριγκίπισσας Νταϊάνα πήρε το βραβείο Β΄ γυναικείου ρόλου σε δραματική σειρά. «Είναι μεγάλο δώρο να δουλεύω μαζί σας. Θεέ μου, το να παίζω αυτόν τον ρόλο που βασίζεται σε αυτή την απαράμιλλη, απίστευτη ανθρώπινη ύπαρξη ήταν μεγάλο προνόμιο για μένα. Ήταν ένα δώρο!», είπε στην ομιλία της. Η νίκη της 34χρονης σταρ επισφραγίζει μια εξαιρετική πορεία του «The Crown» στα Emmy. Η σειρά έχει κερδίσει συνολικά 23 βραβεία ανάμεσα σε 87 υποψηφιότητες.

Τζόντι Φόστερ Reuters

Τέλος, η 61χρονη Τζόντι Φόστερ κέρδισε το πρώτο Emmy στην πολύχρονη καριέρα της, για τον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην αστυνομική σειρά του HBO «True Detective: Night Country», την οποία η ίδια χαρακτήρισε από σκηνής ως «μαγική εμπειρία».

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου