Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Ισραήλ: 4χρονος αναστάτωσε ένα ολόκληρο μουσείο όταν έσπασε πιθάρι 3.500 χρόνων – «Ήθελα να δει τι έχει μέσα» – ΦΩΤΟ

 


Αναστάτωση προκλήθηκε σε μουσείο του Ισραήλ, όταν ένα 4χρονο αγόρι έριξε κατά λάθος ένα πιθάρι της Εποχής του Χαλκού, σπάζοντάς το.

Το πιθάρι, που πιστεύεται ότι χρονολογείται μεταξύ 2.200 και 1.500 π.Χ., φυλασσόταν σε ένα ανοιχτό χώρο κοντά στην είσοδο του Μουσείου Χεχτ στη Χάιφα.

Οι υπεύθυνοι του μουσείου θεωρούσαν ότι υπάρχει μια «ιδιαίτερη γοητεία» στο να παρουσιάζονται τα αρχαιολογικά ευρήματα «χωρίς εμπόδια», όπως τα γυάλινα προστατευτικά, κάτι που τελικά το… πλήρωσαν.

ΣΠΑΣΜΕΝΟ
ΠΗΓΗ: Χ

«Έπαθα σοκ»

Το απρόσεκτο αγόρι επισκέφθηκε το συγκεκριμένο μουσείο με την οικογένειά του την περασμένη Παρασκευή (23/8) και «τράβηξε ελαφρά το βάζο», επειδή ήταν «περίεργο για το τι υπήρχε μέσα» διαλύοντας το, δήλωσε ο πατέρας του στο BBC. Όπως ανέφερε «έπαθε σοκ», όταν είδε τον γιο του δίπλα στα θρυμματισμένα κομμάτια, αλλά θεώρησε ότι «δεν το έκανε το παιδί».

Ωστόσο, ένας φύλακας είδε τις κάμερες ασφαλείας και ενημέρωσε τον πάτερα για το τι είχε συμβεί.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το μουσείο Hecht έδειξε τρομερή κατανόηση για το ατύχημα, καλώντας μάλιστα το παιδί και την οικογένειά του για μια οργανωμένη ξενάγηση.

ΣΠΑΣΜΕΝΟ
ΠΗΓΗ: Χ

«Υπάρχουν περιπτώσεις, όπου εκθέματα καταστρέφονται σκόπιμα. Αυτές αντιμετωπίζονται με μεγάλη σοβαρότητα, συμπεριλαμβανομένης της εμπλοκής της αστυνομίας. Αυτή δεν ήταν μια τέτοια περίπτωση», δήλωσε στο BBC εκπρόσωπος του μουσείου.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου