Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

Aπευθείας συνομιλίες με Πιονγιανγκ επιδιώκει η Ουάσινγκτον



Οι ΗΠΑ διαθέτουν «πολλούς άμεσους διαύλους επικοινωνίας» με τη Βόρεια Κορέα και «βολιδοσκοπούν» το καθεστώς όσον αφορά τη δυνατότητα διεξαγωγής συνομιλιών για το πυρηνικό πρόγραμμά του, όπως δήλωσε σήμερα ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον, την ώρα που ο κλοιός των διεθνών κυρώσεων σφίγγει γύρω από την Πιονγκγιάνγκ.

«Θέτουμε ερωτήσεις. Έχουμε γραμμές επικοινωνίας με την Πιονγκγιάνγκ, δεν είμαστε σε πλήρες σκοτάδι» υποστήριξε ο Τίλερσον μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Πεκίνο ύστερα από συνάντησή του με τον Κινέζο πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ.
«Έχουμε δύο ή τρεις διαύλους ανοικτούς με την Πιονγκγιάνγκ (...) Μπορούμε να τους μιλησουμε, τους μιλάμε» συμπλήρωσε. Κληθείς να απαντήσει εάν το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ-Ουν φαίνεται διατεθειμένο να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, απάντησε:  «Βολιδοσκοπούμε (τους συνομιλητές μας), συνεπώς μείνετε συντονισμένοι για νεώτερα».
Η Ουάσινγκτον δεν διατηρεί διπλωματικές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα. Παρόλα αυτά ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι οι γραμμές επικοινωνίας είναι άμεσες των ΗΠΑ και όχι μέσω της Κίνας του κυριότερου εμπορικού εταίρου της Πιονγιανγκ.
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου