Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

«Μαλλιά-κουβάρια» στην κυβέρνηση για το Ελληνικό -Το παρασκήνιο της «μάχης» στο Πολιτικό Συμβούλιο


Μαλλιά-κουβάρια, Ελληνικό -Το, Πολιτικό Συμβούλιο,mallia-kouvaria, elliniko -to, politiko symvoulio

Μάχη χαρακωμάτων δόθηκε χθες το πρωί ανάμεσα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του Eλληνικού κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου. Οι πληροφορίες λένε ότι η συνεδρίαση ήταν θυελλώδης με μικρές και μεγάλες εντάσεις καθώς τα στελέχη της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ που μετέχουν σε αυτό το πολιτικό όργανο υπερασπίστηκαν με πάθος τις αντικρουόμενες απόψεις τους
Από την μια πλευρά βρέθηκαν τα στελέχη που συμφωνούν με την επιχειρηματολογία των αρχαιολόγων υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να τηρηθεί κατά γράμμα ο νόμος γιατί αλλιώς θα εκπέσει από το ΣΤΕ.
Με την άποψη αυτή συμφώνησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, ο βουλευτής Νίκος Φίλης , η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου ,ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ενώ τελικά συντάχθηκε μαζί τους και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Υπέρ της επιτάχυνσης των διαδικασιών καθώς έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος συντάχθηκαν ο υπουργοί Δημ.Τζανακόπουλος, Νίκος Παππάς, ο Γιάννης Μπαλάφας και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παν. Ρήγας.
Η αντιπαράθεση ήταν σφοδρή και έντονη αφού και τα δυο στρατόπεδα είχαν επιχειρήματα για το πια λύση είναι η καλύτερη προκειμένου να προχωρήσει το έργο με βάση την νομιμότητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι των συζητήσεων βρέθηκε και το πρόσωπο της γενικής Γραμματέως Πολιτισμού Μαρίας Βλαζάκη για τις συνεχείς καθυστερήσεις. «Υπάρχει πρόβλημα άλλα να λέει ο υπουργός, άλλα να λέει ο γενικός γραμματέας» ανέφερε μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου δείχνοντας την ενόχληση που έχει προκληθεί στις τάξεις της κυβέρνησης.
Ο Αλέξης Τσίπρας αφού άκουσε όλα τα επιχειρήματα ζήτησε στο τέλος από του παρευρισκόμενους να συντάξουν μια ανακοίνωση στην οποία θα καταγράφονται όλες οι απόψεις και θα εκφράζεται βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα το θέμα του Ελληνικού.
Κάπως έτσι προέκυψε η ανακοίνωση όπου στην μία παράγραφο περιγράφεται η άποψη όσων συντάχθηκαν με την άποψη των αρχαιολόγων ενώ στην ακριβώς επόμενη διευκρινίζεται ο ρόλος που έχει το ΚΑΣ και ο οποίος θα είναι καθαρά γνωμοδοτικός.
Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι « το πολιτικό συμβούλιο ομόφωνα επαναλαμβάνει την πλήρη υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ για την ολοκλήρωση όλων των απαιτούμενων ενεργειών για την έναρξη υλοποίησης της επένδυσης με απόλυτο σεβασμό στο νόμο και τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Υπενθυμίζει επίσης τη γνωμοδοτική αρμοδιότητα του ΚΑΣ και την ανάγκη ταχύτατα να ληφθούν οι αναγκαίες διαδικαστικές αποφάσεις ώστε να μην τεθεί σε διακινδύνευση η υλοποίηση της επένδυσης με δεδομένη την ταυτόχρονη προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές άσχετα με την απόφαση που θα πάρει την ερχόμενη Τρίτη το ΚΑΣ η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προχωρήσει το έργο με κάθε κόστος. 

Πηγή: http://www.parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου