Σύμφωνα με το Live News, οι γονείς των μαθητών που φοιτούν στο συγκεκριμένο δημοτικο σχολείο έλαβαν την προηγούμενη εβδομάδα ένα χαρτί, το οποίο έπρεπε να συμπληρώσουν και να υπογράψουν εάν συμφωνούν με την υιοθέτηση της σχολικής στολής.

«Θα θέλαμε τη συμμετοχή σας να υλοποιηθεί μια ιδέα που έχει ξεκινήσει από το περσινό σχολικό έτος. Αφορά την ενδυματολογική ομοιομορφία των μαθητών με αναγραφόμενο το έμβλημα του σχολείου προσδίδοντας τους ένα αναβαθμισμένο σχολικό προφίλ».

«Μιλάμε για ένα φουτεράκι και μια φόρμα. Όχι για στολές της περασμένης δεκαετίας. Είμαστε σε φάση που ρωτάμε τους γονείς αν θέλουν. Δεν είναι κάτι υποχρεωτικό» λέει η  Ιωάννα Ρουμελιώτη, Γραμματέας Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου.

Όλα άρχισαν με γνώμονα την εκμηδένιση των ανισοτήτων, όπως εξηγούν από τον Σύλλογο Γονέων. Να μην υπάρχουν δηλαδή παιδιά που νιώθουν μειονεκτικά γιατί δεν μπορούν να αγοράσουν ακριβές φίρμες, όπως άλλοι συμμαθητές τους.

Σοβαρό κίνητρο βέβαια υπήρξε, σύμφωνα με κάποιους γονείς, το γεγονός ότι μαθήτριες της ΣΤ΄ δημοτικού, επέλεξαν «ακατάλληλο» για σχολικό περιβάλλον ντύσιμο.

«Στο σχολείο αποφάσισαν επειδή κάποια παιδάκια της πέμπτης και της έκτης δημοτικού ερχόντουσαν με μίνι -αντί να πιάσουν τους γονείς και να τους μιλήσουν- να κάνουν ενδυμασία σχολείου. Έρχονται καμιά φορά με κοντά φορεματάκια και τέτοια», είπε μητέρα μαθήτριας.

«Εγώ μίλησα με τον διευθυντή και του είπα αυτό που πάτε να κάνετε είναι παράνομο. Και γυρνάει και μου λέει «δεν είναι υποχρεωτικό, είναι προαιρετικό». Και απαντώ ”τι σημαίνει αυτό;”. Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει στο σχολείο αυτό; Θα γίνει μπούλινγκ», ανέφερε μητέρα μαθήτριας.

Τι προβλέπεται από τον νόμο

Η υποχρεωτική σχολική ποδιά έχει καταργηθεί από τον 1982, ωστόσο δεν υπάρχει κάποια νομοθεσία που να απαγορεύει την χρήση μιας σχολικής ενδυμασίας εφόσον αυτή είναι προαιρετική και σε καμία περίπτωση δεν επιβάλλεται στους μαθητές να τη φορέσουν.

Για την ώρα το μέτρο δεν έχει εφαρμοστεί, καθώς ακόμη μελετάται πόσοι γονείς είναι σύμφωνοι.

newsbeast.gr