Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Μαύρος (MRB): Το ΠΑΣΟΚ έχει αρχίσει και γίνεται παράταξη – Μαζεύει πάνω του κόσμο δικό του


 Στα αποτελέσματα των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να συγκεντρώνει το (29,64%) των ψήφων και τον Χάρη Δούκα το (21,41%), έτσι ώστε να προχωρούν στο 2ο γύρο της εκλογικής αναμέτρησης για την διεκδίκηση της προεδρίας τους κόμματος, αναφέρθηκε ο ο Δημήτρης Μαύρος, διευθύνων σύμβουλος της ΜRB, σε δηλώσεις του στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ δήλωσε αρχικά «Είμαι στον συγκεκριμένο χώρο από το 1986, δηλαδή 38 χρόνια. Αισθάνομαι πλέον την ανάγκη να μπορώ να κάνω μέσα από τους αριθμούς projection στο που δείχνουν οι αριθμοί. Το έβλεπα λοιπόν, ότι ο κ. Γερουλάνος είχε μια δυναμική και ανέβαινε και το δείξαμε κιόλας. Προσπαθήσαμε δηλαδή να σχεδιάσουμε ένα γράφημα και να το δείξουμε και στον αέρα. Και πράγματι από την ημέρα που ξεκίνησε ουσιαστικά η προεκλογική περίοδος στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Γερουλάνος είχε ανεβάσει τα ποσοστά του κατά 30%, η κα Διαμαντοπούλου κατά 22%, ο κ. Δούκας είχε μείνει σταθερός στα ποσοστά από τα οποία ξεκίνησε και ο κ. Ανδρουλάκης περίπου στα ίδια, δηλαδή είχε μια αύξηση 3%. Λοιπόν, 3% επί του ποσοστού του όχι 3% ως μέρος του ποσοστού του. Άρα, λοιπόν φαινόταν. Και μάλιστα είχα πει και στον αέρα, ότι εάν οι εκλογές δεν ήταν χθες, αλλά ήταν αυτή την Κυριακή-μια εβδομάδα μετά-ενδέχεται τα αποτελέσματα να μην ήταν έτσι όπως είναι τώρα. Ούτε με 600, ούτε με 500 ψήφους, αλλά κάπως ανάποδα, στη δεύτερη θέση».

Έπειτα, σχετικά με το αν ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης προβλέπεται ότι θα είναι ο νικητής του 2ου γύρου, ο κ. Μαύρος υπογράμμισε «Το γεγονός το τι θα σκέφτεται ή σκέφτεται ο κόσμος για το ποιος θα είναι ο νικητής την επόμενη Κυριακή, το θεωρώ ότι είναι λίγο λάθος σαν ερώτημα, διότι μοιάζει λιγάκι σαν να βάζουμε το κάρο μπροστά από τα άλογα. Δηλαδή η πιο σωστή ερώτηση είναι ποιος πρέπει να είναι ο νικητής τη δεύτερη Κυριακή, δοθέντος όλου αυτού του πράγματος που έγινε χθες. Αυτό λοιπόν, που θέλω να πω είναι ότι θα πρέπει να σκεφθεί κανείς το ΠΑΣΟΚ με την κεντρική ερώτηση, το έδειξα εχθές, ποιες είναι οι σημαντικές ιδιότητες που πρέπει να έχει ο αρχηγός και είναι οι εξής τρεις: Πρώτον, η πιο σημαντική ιδιότητα είναι η εντιμότητα και η καθαρότητα. Δεύτερη, είναι ποιος μπορεί να νικήσει στις επόμενες εκλογές; Και τρίτη ιδιότητα είναι ποιος μπορεί να μεγαλώσει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ανήκει στην από πάνω ιδιότητα και εκεί θα πρέπει να παιχτούν τα πάντα. Άρα, για να κάτσουμε να σκεφτούμε ποιος πρέπει να είναι ο αρχηγός την επόμενη Δευτέρα, θα πρέπει να σκεφτούμε με αυτούς τους τρεις όρους. Ποιος από τους δύο είναι ο πιο έντιμος; Ποιος από τους δύο μπορεί να κερδίσει στις επόμενες εκλογές και ποιος από τους δύο μπορεί να μεγαλώσει το ΠΑΣΟΚ; (…)».

Εν συνεχεία, αναφορικά με το θέμα της ψηφοφορίας και το πώς θα κινηθεί την επόμενη φορά, δηλαδή με τι κριτήρια, θα ψηφίσει ο κόσμος και αν θα είναι άλλα στην επιλογή τους, ο κ. Δημήτρης Μαύρος τόνισε: «Προσέξτε, πολλοί από αυτούς δεν θα πάνε να ψηφίσουν, είτε από απογοήτευση, είτε γιατί θύμωσαν κτλ. Μάλλον κάποιοι δεν θα πάνε. Αισθάνομαι όμως, ότι οι πολλοί θα πάνε και μάλιστα με τα ίδια κριτήρια αλλά θα προσθέσουν κάποιες ιδιότητες ακόμα. Παραδείγματος χάριν, ποιος μπορεί να φέρει από τους δύο πίσω κεντρώους ψηφοφόρους για να μεγαλώσει το ΠΑΣΟΚ ξανά; Δεύτερον, ποιος μπορεί να λύσει τα μάκρο – προβλήματα της χώρας, όπως είναι για παράδειγμα η ανάπτυξη της οικονομίας με άλλο παραγωγικό μοντέλο; Διότι, οι δύο συγκεκριμένοι υποψήφιοι, οι οποίοι πέρασαν, πέρασαν ως καλύτεροι λύτες στα μίκρο, δηλαδή παίρνουν την επίλυση της ακρίβειας και την αύξηση των εισοδημάτων αλλά την ανάπτυξη της οικονομίας δεν την έχουν ως ιδιότητα, τις οποίες τις έχουν η κα Διαμαντοπούλου και ο κ. Γερουλάνος. Άρα, λοιπόν, θα κάτσουν να σκεφτούν αυτοί οι οποίοι θα πάνε, ποιος μπορεί να αναπληρώσει την ιστορία που λέγεται φέρνω πίσω κεντρώους ψηφοφόρους; Και δεύτερον, κάνω τη χώρα να έχει ένα πιο προχωρημένο και υπέρ μου παραγωγικό μοντέλο;».

Τέλος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΜRB, κ. Δημήτρης Μαύρος, είπε χαρακτηριστικά «Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα εξουσίας, στο μυαλό των ψηφοφόρων που το αγαπούν. Και δεύτερον, απέδειξε εχθές ότι τελικώς το ΠΑΣΟΚ δεν είναι κόμμα ή κίνημα. Έχει αρχίσει και γίνεται παράταξη, διότι παρ’ όλα όσα πέρασε, έχει αρχίσει και μαζεύει πάνω του κόσμο δικό του. Ο οποίος κόσμος στήθηκε από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου. Βεβαίως, όμως, πρέπει να είναι και πολυσυλλεκτικό και έχει χάσει την πολυσυλλεκτικότητα στην Αθήνα (…). Άρα, λοιπόν πρέπει να σκεφτούν οι δύο υποψήφιοι γιατί οι άλλοι υποψήφιοι, η κα Διαμαντοπούλου και ο κ. Γερουλάνος, μιλούσαν στα πάνω πατώματα, ίσως παραπάνω απ’ ότι μιλούσαν στα κάτω για αυτό και δεν πρόλαβαν να το αξιοποιήσουν αυτό το πράγμα. Ο κ. Ανδρουλάκης και ο κ. Δούκας μιλάνε στα κάτω πατώματα της πολυκατοικίας, τα οποία είναι στο φυσικό τους χώρο. Είναι πιο λαϊκοί άνθρωποι, πιο προσιτοί. Και είναι αυτοί οι οποίοι, οι απλούστεροι, μάλλον όχι απλοί πολίτες, αισθάνονται οικεία μαζί τους».

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου