Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

«Είμαι σίγουρος πως εκεί που είναι, έχει συγχωρέσει τους δολοφόνους του» – Συγκλονίζει ο πατέρας του Ιωνά

 


Για τον θάνατο του γιου του, Ιωνά, κατά τη διάρκεια τρομοκρατικής επίθεσης στο Τελ Αβίβ μίλησε ο πατέρας του, Δημήτρης Καρούσης.

Ο 26χρονος Ιωνάς γεννήθηκε στο Τελ Αβίβ και μεγάλωσε στην Ιερουσαλήμ, έχοντας πάντα στενές σχέσεις με την Ελλάδα και την πόλη καταγωγής του, τη Θεσσαλονίκη.

«Έχω έναν τεράστιο πόνο και μία απογοήτευση», λέει ο πατέρας του Ιωνά στο Live News. «Όχι μόνο προσωπική (απογοήτευση), αλλά για το πού πάμε, πού πάει ο κόσμος. Όταν υπάρχουν ιδεολογίες και θρησκείες που καθαγιάζουν τον σκοτωμό αθώων ανθρώπων στο όνομα κάποιου Θεού, είναι δυνατόν να πάμε μπροστά;» διερωτάται.

«Οι συμμαθητές του στο πανεπιστήμιο, μου είπαν πως το παρατσούκλι του ήταν ηλιαχτίδα, γιατί αντανακλούσε σε όλους την ίδια αγάπη και τον ίδιο ενθουσιασμό ζωής. Είμαι σίγουρος πως εκεί που είναι σήμερα έχει συγχωρέσει τους δολοφόνους του» συγκλονίζει ο κ. Καρούσης.

Η κηδεία του Ιωνά πραγματοποιήθηκε το Σάββατο  στο ελληνορθόδοξο κοιμητήριο στην Πύλη του Προφήτη Δαβίδ ή Πύλη Σιών, στην παλαιά πόλη της Ιερουσαλήμ. Την ίδια ώρα, μνημόσυνο έγινε στην πόλη καταγωγή του, τη Θεσσαλονίκη.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου