Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Οι αθλητικές εφημερίδες 15/9/2024

 


Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα από τις αθλητικές εφημερίδες, σήμερα 15/9/2024.

Οι πολιτικές εφημερίδες 15/9/2024

 


Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα από τις πολιτικές εφημερίδες, σήμερα 15/9/2024.

ΕΚΤ: Νέες προβλέψεις για τη μείωση των επιτοκίων-Τι λένε οι αγορές

 


Η ΕΚΤ δεν αναμένεται να μειώσει τα επιτόκια της στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου μηνός Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται πως η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ στη συνεδρίαση της Πέμπτης  δεν έδωσε καμία ένδειξη για την επόμενη συνεδρίαση στις 17 Οκτωβρίου αναφορικά με το θέμα των επιτοκίων.

Bασιλιάς Κάρολος: Οι ευχές στον Πρίγκιπα Χάρι για τα γενέθλιά του – Το πρώτο δημόσιο μήνυμα έπειτα από τρία χρόνια

 


Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα ευχήθηκαν στον πρίγκιπα Χάρι χρόνια πολλά, δημοσιεύοντας στα social media ένα μήνυμα για τα 40α γενέθλιά του Δούκα του Σάσεξ το πρωί της Κυριακής 15/9.

Σεισμός στη Λέσβο


 Σεισμός σημειώθηκε στην Λέσβο το μεσημέρι της Κυριακής 15/9. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός, μεγέθους 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, είχε επίκεντρο 9 χιλιόμετρα δυτικά νοτιοδυτικά της Μήθυμνας Λέσβου.

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 23χρονος κατήγγειλε ότι τον βίασαν και τον λήστεψαν τρεις άνδρες – Έβγαλαν βίντεο και το ανέβασαν στο διαδίκτυο

 


Σοκ έχει προκαλέσει στη Θεσσαλονίκη, η υπόθεση βιασμού ενός 23χρονου από τρεις άνδρες, καθώς και η βιντεοσκόπηση της αδιανόητης πράξης τους.

Στέφανος Κασσελάκης: Ανακάλεσε το πληρεξούσιο στον διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ

 


Νέα τροπή παίρνει ο “εμφύλιος” στον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Στέφανος Κασσελάκης ανακάλεσε την εξουσιοδότηση που είχε κάνει ως πρόεδρος στον γενικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μαυροκεφαλίδη. Με αυτό το πληρεξούσιο ο Χρήστος Μαυροκεφαλίδης ήταν υπεύθυνος για τα οικονομικά ζητήματα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Επιτάχυνση διαδικασιών για την κατασκευή του αναβατορίου και την αναβάθμιση των υποδομών στο Δικταίο Άντρο

 


Επιταχύνονται οι διαδικασίες για την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών στους επισκέπτες του Δικταίου Άντρου, στο Οροπέδιο Λασιθίου.

Taylor Swift: Η πιο βραβευμένη καλλιτέχνης στην ιστορία των MTV Video Music Awards

 


Η Τέιλορ Σουίφτ κυριάρχησε και πάλι στα MTV Video Music Awards, καθώς αναδείχτηκε ως η πιο βραβευμένη σόλο καλλιτέχνης στην ιστορία της διοργάνωσης, κερδίζοντας επτά κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένου του κορυφαίου βραβείου της βραδιάς, «Βίντεο της Χρονιάς».

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Ιράν: Τζιχαντιστική επίθεση κατά αστυνομικών – 3 νεκροί


Τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν χθες Πέμπτη στο νοτιοανατολικό Ιράν σε επίθεση, την ευθύνη της οποίας ανέλαβε τζιχαντιστική οργάνωση ενεργή στην περιοχή, μετέδωσε επίσημο μέσο ενημέρωσης.

Λος Άντζελες: Υποχωρεί ο καύσωνας, μαίνονται οι πυρκαγιές

 


Έπεσε κάπως η θερμοκρασία στο Λος Άντζελες, αλλά οι τρεις πυρκαγιές που το έχουν περικυκλώσει παραμένουν ανεξέλεγκτες.

450 τετραγωνικά χιλιόμετρα έχουν καεί.

Ρωσία: Απελαύνονται έξι Βρετανοί διπλωμάτες με την κατηγορία της κατασκοπείας

 


Η υπηρεσία ασφαλείας της Ρωσίας, FSB, ανακάλεσε τη διαπίστευση έξι Βρετανών διπλωματών στη Μόσχα, για ενδείξεις «κατασκοπείας και σαμποτάζ».

Η FSB, η κύρια υπηρεσία διάδοχος της σοβιετικής KGB, δήλωσε την Παρασκευή ότι είχε έγγραφα που δείχνουν ότι το τμήμα του βρετανικού ΥΠΕΞ, υπεύθυνο για την Ανατολική Ευρώπη και την Κεντρική Ασία,

Γερμανία: Στην Bundestag μεταφέρεται η σύγκρουση για το μεταναστευτικό – Οι προτάσεις των κομμάτων

 


Τις προτάσεις τους για τις αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο της μεταναστευτικής πολιτικής υπέβαλαν χθες οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων του γερμανικού κυβερνητικού συνασπισμού (SPD, Πράσινοι, FDP), οι βουλευτές της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), αλλά και η κοινοβουλευτική ομάδα της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD), εν μέσω των αντιδράσεων που έχει ξεσηλώσει η στροφή του Βερολίνου.

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2025: Πότε ξεκινούν – Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα

 


Στις 30 Μαΐου για τα Γενικά Λύκεια και στις 31 Μαϊου για τα Επαγγελματικά θα ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2025.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε σήμερα το αναλυτικό πρόγραμμα των Πανελληνίων Εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, Ειδικών και Μουσικών μαθημάτων και προθεσμία Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ, έτους 2025.

Πυρκαγιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος το Σάββατο σε 14 περιοχές

 


Στο πορτοκαλί, δηλαδή σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, είναι στον σχετικό χάρτη πρόβλεψης για αύριο, Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, 14 περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, στην κατηγορία 4, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), είναι:

Θεσσαλονίκη: Στην φυλακή δύο άνδρες που έκλεβαν βενζίνη από σταθμευμένα οχήματα

 


Δύο άνδρες που καταδικάστηκαν, καθώς έκλεβαν βενζίνη από σταθμευμένα οχήματα, οδηγούνται στην φυλακή.

Αστυνομικοί τούς πέρασαν χειροπέδες όταν έκαναν το λάθος να βάλουν βενζίνη αντί πετρελαίου στο δικό τους αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα αυτό να βγάλει καπνούς.

Ο public servant Κασσελάκης, η γκρίνια της Κρήτης και μια τρύπα στο νερό (πολλών δισ. ευρώ)

 


Δεν θα μας αφήσουν να βαρεθούμε ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ. Ας τους αναγνωρίσουμε αυτό. Χθες λοιπόν εκεί που ήταν όλα ήσυχα, ανακοίνωσαν μία έκτακτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας για να σιγουρευτούν για το στάτους του Κασσελάκη.

Boeing: Αντιμέτωπη με μαζική απεργία – Οι εργαζόμενοι καταψήφισαν τη συμφωνία για τις νέες συμβάσεις

 


Λίγα πράγματα έχουν πάει καλά για την Boeing τα τελευταία πέντε χρόνια. Μέχρι αύριο τέτοια ώρα, η προβληματική εταιρεία θα μπορούσε να προσθέσει άλλο ένα χάος στον αυξανόμενο κατάλογο των προβλημάτων της: Μια μαζική απεργία από 33.000 εργαζομένους της, η οποία θα μπορούσε να σταματήσει την παραγωγή αεροσκαφών στον μεγαλύτερο εξαγωγέα της Αμερικής και να προκαλέσει πλήγμα στην αμερικανική οικονομία.

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα χαμηλά της ΕΤΕ, τα πακέτα στην Πειραιώς και τα κομμένα φτερά της Aegean

Γεράσιμος Χιόνης
 Βουτιά 7%: Πολύ κοντά στα χαμηλά επίπεδα του αυγουστιάτικου sell off βρίσκεται πλέον η μετοχή της Εθνικής, η οποία έχει αισίως διολισθήσει κάτω των 7,3 ευρώ. Σίγουρα, η εικόνα της τράπεζας δεν είναι ικανοποιητική, με το επικείμενο placement για το ποσοστό του ΤΧΣ να διαδραματίζει καίριο ρόλο και να εκτοξεύει τη μεταβλητότητα. Στο -7% ανέρχεται η κάμψη μέσα στον Σεπτέμβριο.

Ναός Επικούριου Απόλλωνα: Ολοκλήρωση του έργου αποκατάστασης και ανάδειξης

 


Μια ακόμα φάση του μακρόπνοου και σύνθετου έργου για την αποκατάσταση και ανάδειξη του ναού του Επικούριου Απόλλωνα Βασσών Φιγάλειας, ενός από τα σπουδαιότερα δείγματα της αρχαίας οικοδομικής, ολοκληρώθηκε επιτυχώς από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Λονδίνο: Βρέθηκε διάσημο έργο του Banksy που είχε κλαπεί από γκαλερί

 


Ένα από τα διασημότερα έργα του Βρετανού καλλιτέχνη Banksy, το «Κορίτσι με το Μπαλόνι», βρέθηκε μία εβδομάδα μετά την κλοπή του από αίθουσα τέχνης του Λονδίνου και απαγγέλθηκαν κατηγορίες εις βάρος δύο ανδρών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Η Πράγα προετοιμάζεται για ακραία βροχόπτωση και πλημμύρες

 


Προστατευτικά για πλημμύρες στο ιστορικό κέντρο της Πράγας τοποθετούσαν οι αρχές της πόλης καθώς οι μετεωρολόγοι προειδοποιούσαν για ακραία βροχόπτωση στις περισσότερες περιοχές της χώρας συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας.

Ζελένσκι: Επιστροφή 49 Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου

 


Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε σήμερα ότι εξασφάλισε την επιστροφή 49 Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου από την ρωσική αιχμαλωσία.

Ευλογιά πιθήκων: Πρώτο εμβόλιο κατά του mpox – Η απόφαση του ΠΟΥ

 


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε το εμβόλιο MVA-BN ως το πρώτο εμβόλιο κατά της ευλογιάς πιθήκων (mpox) που θα προστεθεί στη λίστα προεπιλογών του.

Η έγκριση προεπιλογής αναμένεται να διευκολύνει την έγκαιρη και αυξημένη πρόσβαση σε αυτό το ζωτικής σημασίας προϊόν σε κοινότητες με επείγουσα ανάγκη, να μειώσει τη μετάδοση και να βοηθήσει στον περιορισμό της επιδημίας.

Νέα Σμύρνη: Εγκληματική ενέργεια ο θάνατος του 46χρονου, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή

 


Από εγκληματική ενέργεια προήλθε σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο θάνατος του 46χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του στη Νέα Σμύρνη το μεσημέρι.

Από την εξέταση του ιατροδικαστή, επιβεβαιώθηκε ότι το θύμα έφερε τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στην κοιλιακή χώρα.

Δ. Παπανώτας: Το σκέφτεται για αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ

 


Ανοικτός στο ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει (και) ο Δημήτρης Παπανώτας.

Ο αρχικά προεπιλεγείς ως υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Talk989 ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ και απάντησε:

Αντιπαράθεση Γεωργιάδη – Δούκα για τα προεκλογικά SMS

 


Την αντίδραση του Χάρη Δούκα προκάλεσαν αναφορές του Άδωνι Γεωργιάδη ότι ένα από τα προεκλογικά SMS του δημάρχου Αθηναίων (για τις εκλογές του ΠΑΣΟΚ) είχε παραλήπτη μεταξύ άλλων και τον ίδιο τον υπουργό Υγείας.

Ν. Δένδιας: Τα νησιά δικαιούνται ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα, το Καστελόριζο είναι στρατηγικός κρίκος

 


Σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία έστειλε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, από το Καστελλόριζο την ημέρα που ξεκίνησε η διδασκαλία για την «Γαλάζια Πατρίδα» στα τουρκικά σχολικά βιβλία.

Σεπόλια: Πώς αποφεύχθηκε σύγκρουση τρένων – Σε αργία ο σταθμάρχης του ΣΚΑ

 


Μετωπική σύγκρουση δυο αμαξοστοιχιών του Προαστιακού αποφεύχθηκε σήμερα, Παρασκευή, το πρωί, στο ύψος των Σεπολίων, όταν τα δύο τρένα έλαβαν διαφορετικές εντολές να κινηθούν αντίθετα στην ίδια γραμμή.

Ένταση με υπάλληλο του ΣΥΡΙΖΑ έξω από το γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή

 


Ένταση επικράτησε το πρωί έξω από το γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή, στον απόηχο και της χθεσινής θυελλώδους συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, που επικύρωσε την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη από το αξίωμα του προέδρου.

ΕΛ.ΑΣ.: Γιατί επιβλήθηκε πρόστιμο σε οδηγό που επέδειξε ψηφιακό δίπλωμα μέσω κινητού

 


Διευκρινίσεις με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται σε επιβολή προστίμου σε οδηγό που επέδειξε ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης μέσω κινητού τηλεφώνου δίνει το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Θεσσαλονίκη: Έχασε το έμβρυο που κυοφορούσε η 34χρονη – Συμπληρωματική δίωξη στον οδηγό που παρέσυρε την οικογένεια

 


Έχασε το έμβρυο που κυοφορούσε στον πέμπτο μήνα η 34χρονη γυναίκα, η οποία παρασύρθηκε με τον 37χρονο σύζυγό της και το 2 ετών παιδί τους από αυτοκίνητο την Τετάρτη, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Η εξέλιξη αυτή έγινε γνωστή από συγγενικό πρόσωπο της 34χρονης, μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Αθήνα χωρίς νερό και επενδύσεις (infographic)

 


Το νερό είναι το πιο πολύτιμο αγαθό. Και δεν είναι απεριόριστο. Το αισθανόμαστε όλοι πια, με τη λειψυδρία που δοκιμάζει τη χώρα μας. Τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά στην Αττική, όπου συγκεντρώνεται το ήμισυ του πληθυσμού.

Η «Γαλάζια Πατρίδα» μπήκε στα σχολικά βιβλία της Τουρκίας

 


Στα τουρκικά σχολικά βιβλία και συγκεκριμένα στο μάθημα της γεωγραφίας έχει πλέον εισαχθεί η θεωρία περί «γαλάζιας πατρίδας».

Το ανιστόρητο πλην επιθετικό για την ελληνική κυριαρχία δόγμα, αναπτύσσεται με χάρτες που ωστόσο δεν περιλαμβάνουν τα γεωγραφικά «όρια» που χρησιμοποιούνται στην επίσημη εκδοχή του.

«Σπίτι μου 2»: Τα νέα κριτήρια, οι δικαιούχοι, το ποσό του δανείου και τα ακίνητα – Νέο πρόγραμμα για ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών

 

Μιχάλης Ματσίγκος
Διευρυμένα εισοδηματικά και ηλικιακά κριτήρια προβλέπονται στο πρόγραμμα χαμηλότοκων στεγαστικών δανείων «Σπίτι μου 2», σε σύγκριση με το πρόγραμμα «Σπίτι μου 1», όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια διυπουργικής συνέντευξης Τύπου για την εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη 88η ΔΕΘ για την αντιμετώπιση του στεγαστικού ζητήματος.

Τέλος στο αλάθητο της Εφορίας: Δυνατότητα για επιστροφή χρημάτων και ακύρωση προστίμων χωρίς προσφυγή

 

Γιώργος Παλαιτσάκης
Τη δυνατότητα να ανακαλεί και να ακυρώνει καταφανώς εσφαλμένες αποφάσεις επιβολής φόρων και προστίμων, ακόμη και αναδρομικά από το 2014 και ανεξάρτητα εάν εκκρεμούν ή όχι προσφυγές των φορολογουμένων στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών ή στα δικαστήρια, αποκτά η Φορολογική Διοίκηση.

Η Μπριζίτ Μακρόν στο Netflix: Θα εμφανιστεί στη σειρά «Emily in Paris»

 


Η πρώτη κυρία της Γαλλίας, Μπριζίτ Μακρόν θα κάνει σύντομη εμφάνιση στην επιτυχημένη σειρά του Netflix «Emily in Paris». Το δεύτερο μέρος της τέταρτης σεζόν της σειράς κυκλοφορεί στην πλατφόρμα streaming αυτή την εβδομάδα.

«Moodboard» – Ένα έργο από τους πολίτες για τους πολίτες

 


Την 8 Οκτωβρίου, στην πλατεία Κοτζιά, θα εγκαινιαστεί  από την δημοτική αρχή της Αθήνας το καλλιτεχνικό έργο σε δημόσιο χώρο ‘Moodboard’ (‘Πίνακας Διαθέσεων’) του εικαστικού Γιώργου Δρίβα.

Η ιδέα

Μερικές ιστορίες μονάχα αρχίζουν

 


Περιζήτητος σταρ του κινηματογράφου ετοιμάζεται για το μεγάλο του πέρασμα στο θέατρο, σε έργο απαιτητικό. Και, αντί να δοκιμαστεί στα δύσκολα, αποφασίζει να τα παρατήσει όλα και να βρει καταφύγιο στο πολυτελέστατο σπα μιας μικρής παραθαλάσσιας πόλης κάπου στη Δυτική Γαλλία.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Απειλή Πούτιν: «Αν επιτρέψουν στην Ουκρανία να επιτεθεί σε ρωσικά εδάφη, τότε είμαστε σε πόλεμο με τις χώρες του ΝΑΤΟ»

 


Ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι αν η Δύση επιτρέψει στην Ουκρανία να πραγματοποιεί πλήγματα σε ρωσικά εδάφη με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που έχουν εφοδιάσει το Κίεβο δυτικές χώρες, αυτό θα σημάνει το γεγονός ότι «οι χώρες του ΝΑΤΟ βρίσκονται σε πόλεμο με τη Ρωσία».

«Έκπτωτος πρόεδρος ο Κασσελάκης» αποφάσισε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με 17 ψήφους υπέρ

 


Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της Πέμπτης η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την οποία επικυρώθηκε η αποπομπή του Στέφανου Κασσελάκη από την ηγεσία του κόμματος με 17 ψήφους υπέρ, 1 κατά και 1 απουσία.

Ιορδανία: Πώς θα εξελιχθεί ο πόλεμος μοναρχίας – Ισλαμιστών μετά τις εκλογές

 


Αλλάζουν τα πολιτικά δεδομένα στην Ιορδανία μετά τη νίκη του «Μετώπου Ισλαμικής Δράσης» των Αδελφών Μουσουλμάνων στις εκλογές της 10ης Σεπτεμβρίου. Συγκέντρωσε 31 από τις συνολικά 138 έδρες του Κοινοβουλίου, τριπλασιάζοντας την δύναμή του σε σχέση με το 2020.

Γερμανία: Αλλάζει «ρότα» ο Σολτς στο μεταναστευτικό – «Σε κίνδυνο η Σένγκεν», λέει ο Τουσκ

 


Σε εκρηκτικούς τόνους πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Bundestag η συζήτηση επί του δύσκολου προϋπολογισμού περικοπών για το 2025 και ήδη από τα πρώτα λεπτά επισκιάστηκε από το μεταναστευτικό.

Ρώσος ειδικός ζητά ισχυρότερη πυρηνική απειλή από τη Μόσχα

 


Η Μόσχα πρέπει να καταστήσει  ξεκάθαρα την προθυμία της να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, υποστηρίζει ο Ρώσος εμπειρογνώμονας σε θέματα Εξωτερικής πολιτικής Σεργκέι Καραγκάνοφ. « Ο κύριος στόχος του πυρηνικού δόγματος της Ρωσίας θα πρέπει να είναι ότι όλοι οι σημερινοί και οι μελλοντικοί εχθροί να πειστούν ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα», δήλωσε ο Καραγκάνοφ στη ρωσική εφημερίδα Kommersant.

Γιατί οι Ευρωπαίοι «ψωνίζουν» όπλα από τις ΗΠΑ

 

Μιχάλης Ψύλος
Οι χώρες της ΕΕ «ψωνίζουν» όπλα κυρίως από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Και φυσικά, το μεγαλύτερο μέρος των ευρωπαϊκών αμυντικών δαπανών πηγαίνει στα ταμεία των αμερικανικών κολοσσών του αμερικανικού στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος.

Φωτιά στη Βλάστη Κοζάνης

 


Φωτιά
 ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στην περιοχή Βλάστη Κοζάνης.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο και σε υψόμετρο άνω των 1.300 μέτρων, χωρίς να απειλείται ο οικισμός.

Κορωνοϊός: 27 νεκροί, 24 σε ΜΕΘ στο 7ήμερο – 594 νέες εισαγωγές

 


Σταδιακή υποχώρηση της αυξημένης το καλοκαίρι δραστηριότητας του κορωνοϊού διαπιστώνει για το τελευταίο επταήμερο ο ΕΟΔΥ.

Ο Οργανισμός δημοσίευσε την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου τη νέα εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση, ενιαία για τους 3 ιούς του αναπνευστικού, δηλαδή τον SARS-CoV-2, τη γρίπη και τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV), για το διάστημα 2 – 8 Σεπτεμβρίου (36η εβδομάδα) 2024.

Κολχικό το φθινοπωρινό: Ο προάγγελος του χειμώνα στον Πόντο είναι εξίσου θεραπευτικός και τοξικός

 


Τις πρώτες μέρες του φθινοπώρου τα καταπράσινα παρχάρια βάφονται μοβ καθώς φυτρώνουν χιλιάδες πανέμορφα κρινάκια colchicum autumnale που αποτελούν προάγγελο του χειμώνα στον Πόντο. Το ανθρώπινο μάτι, σποραδικά, βλέπει και κάποια λευκά κρινάκια, ωστόσο τα μοβ κολχικά του φθινοπώρου κυριαρχούν. Το γεγονός αυτό εκλαμβάνεται ως μήνυμα για επιστροφή στις πόλεις και τα χωριά καθώς ο χειμώνας πλησιάζει.

Ν. Ανδρουλάκης στη ΔΕΘ: Οι 8 εθνικοί στόχοι για βιώσιμη ανάπτυξη

 


«Στον έκτο χρόνο διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας οι πολίτες δεν έχουν τίποτε άλλο να προσδοκούν από την κυβέρνηση κι από έναν πρωθυπουργό, εκτός από το να περιμένουν – όπως πολλές φορές υπονόησε ο κύριος Μητσοτάκης – το 2027, μπας και δουν τότε καλύτερες μέρες», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας από το βήμα της 88ης ΔΕΘ.

Λαγκάρντ: Καμία δέσμευση για μείωση επιτοκίων τον Οκτώβριο – Οι εκτιμήσεις για πληθωρισμό και ΑΕΠ

 


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δεν δεσμεύεται εκ των προτέρων για συγκεκριμένη πορεία των επιτοκίων, δήλωσε η γενική διευθύντρια της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την ανακοίνωση για μείωση των βασικών επιτοκίων στην Ευρωζώνη.