Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

Αστέρας Τρίπολης – Ολυμπιακός 1-0: Μπλόκο στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης»

 


Λίγες μέρες μετά την εκτός έδρας νίκη του επί της Μάλμε στο Europa League, ο Ολυμπιακός πήγε στην Τρίπολη με στόχο να επιστρέψει στις νίκες και στη Stoiximan Super League αλλά τελικά ηττήθηκε με 1-0 από τον τοπικό Αστέρα και μετράει τρεις συνεχόμενες αγωνιστικές χωρίς τρίποντο.

Οι γηπεδούχοι, είναι η αλήθεια, έδειξαν από την αρχή τις διαθέσεις τους αφού μόλις στο 1ο λεπτό είχαν διπλή ευκαιρία με Καλτσά και Μπαρτόλο αλλά ο Τζολάκης κατάφερε να αποκρούσει. Αμέσως μετά, στο 4′, ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να απειλήσουν με το σουτ του Κοστίνια από δύσκολη θέση που πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και το παιχνίδι συνεχίστηκε με τους «ερυθρόλευκους» να πλησιάζουν ξανά στο γκολ στο 8′ και στο 9′ με το διαγώνιο σουτ του Ροντινέι αρχικά και τη γυριστή κεφαλιά του Κοστίνια στη συνέχεια.

Στο επόμενο λεπτό οι Αρκάδες ζήτησαν πέναλτι μετά την πτώση του Καλτσά που είχε βάλει πλάτη τον Γκαρθία αλλά τελικά είδε κίτρινη κάρτα για θέατρο, για να έρθει τελικά το γκολ στο 21′: Εκτέλεση κόρνερ, σουτ του Ρεγκίς και ο αμαρκάριστος Γιαμπλόνσκι άλλαξε την πορεία της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» έπρεπε, πλέον, να αντιδράσουν και είχαν φάση στο 29′ με την κεφαλιά του Κωστούλα που απέκρουσε ο Τσιντώτας, ενώ στο 35′ ο Ροντινέι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα αλλά το γκολ δεν μέτρησε επειδή ο Μασούρας, ο οποίος με σουτ είχε στείλει τη μπάλα στο δοκάρι, ήταν σε θέση οφσάιντ.

Η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ είχε ανεβάσει την απόδοσή της και πίεζε για την ισοφάριση πριν το ημίχρονο, έχοντας μεγάλη ευκαιρία στο 37′ με την καρφωτή κεφαλιά του Κάρμο που απέκρουσε ο Τσιντώτας, για να ακολουθήσει στο 41′ η άστοχη κεφαλιά του Κοστίνια μετά το κόρνερ του Ροντινέι.

Ο Μεντιλίμπαρ έκανε δύο αλλαγές στην ανάπαυλα, με τους Γουίλιαν και Έσε να μπαίνουν αντί των Μασούρα και Στάμενιτς, για να αρχίσει το δεύτερο ημίχρονο με μεγάλες φάσεις και για τις δύο ομάδες. Αρχικά, στο 48′, ο Γουίλιαν δεν βρήκε στόχο με κεφαλιά από καλή θέση και στη συνέχεια, στο 50′, οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι σε πλασέ του Μακέντα εντός περιοχής μετά την πάσα του Μπαρτόλο.

Στο επόμενο λεπτό οι δυο τους συνεργάστηκαν ξανά αλλά ο Μακέντα έστειλε τη μπάλα άουτ με πλασέ χάνοντας νέα μεγάλη ευκαιρία και στο 53′ ήταν η σειρά του Ολυμπιακού να αγγίξει το γκολ με το πλασέ του Έσε μετά το γύρισμα του Κοστίνια αλλά ο Τσιντώτας κατάφερε να αποκρούσει.

Το παιχνίδι, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, είχε μια… άγρια ομορφιά αφού η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και οι δύο ομάδες πλησίαζαν στο γκολ, χωρίς όμως να το πετυχαίνει καμιά τους. Γεγονός που δεν ενοχλούσε και τόσο τον Αστέρα, φυσικά, από τη στιγμή που είχε το προβάδισμα, με τους «ερυθρόλευκους», από την άλλη πλευρά, να έχουν στη σύνθεσή τους και τον Ελ Κααμπί από το 56ο λεπτό, αφού αντικατέστησε τον Γιάρεμτσουκ.

Ο Μαροκινός φορ ήταν αυτός που είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία, στη συνέχεια του παιχνιδιού, για να ισοφαρίσει αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι μετά την κεφαλιά του έπειτα από σέντρα του Κοστίνια στο 84′, με τον Μεντιλίμπαρ να ρίχνει στο παιχνίδι και τον Γιαζίτσι, ο οποίος όμως στις καθυστερήσεις πάτησε πολύ άσχημα και αποχώρησε με τραυματισμό, την ώρα που ο Αστέρας πανηγύριζε τη μεγάλη νίκη αφού το 1-0 δεν άλλαξε.

Αστέρας Τρίπολης (Σάββας Παντελίδης): Τσιντώτας, Άλχο, Τριανταφυλλόπουλος, Ντελί, Χουχούμης, Γιαμπλόνσκι (72′ Τζανδάρης), Μούμο (79′ Γκαρθία), Καλτσάς (72′ Άλβαρες), Μπαρτόλο (79′ Παλάσιος), Ρεγκίς (56′ Αλάγκμπε), Μακέντα.

Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια, Ρέτσος, Κάρμο, Αποστολόπουλος (70′ Γιαζίτσι), Γκαρθία, Στάμενιτς (46′ Έσε), Ροντινέι, Κωστούλας (70′ Ζέλσον), Μασούρας (46′ Γουίλιαν), Γιάρεμτσουκ (56′ Ελ Κααμπί).

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου