Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

Φλώρινα: Μάχη για τη ζωή του δίνει 55χρονος μετά τη διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα σε ξενοδοχείο

 


Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ένας 55χρονος, μετά τη διαρροή μονοξείδιου του άνθρακα σε ξενοδοχείο στην περιοχή Λιμνοχωρίου Αμυνταίου, στη Φλώρινα.

Ο 55χρονος νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μαμάτσειου Νοσοκομείου Κοζάνης και η κατάσταση της υγείας του θεωρείται κρίσιμη.

Βάσει πληροφοριών της ΕΡΤ, φέρεται να έχει υποστεί εγκεφαλική βλάβη από την έλλειψη οξυγόνου, ενώ στο νοσοκομείο νοσηλεύεται σε σοβαρή αλλά καλύτερη κατάσταση και η σύζυγός του. Το ζευγάρι από την Πάτρα είχε μεταβεί στη Φλώρινα για το τριήμερο.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εννέα από τα 14 άτομα που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία έλαβαν εξιτήριο.

Εξιτήριο αναμένεται να λάβουν και δύο ακόμη άτομα από τα τέσσερα που νοσηλεύονται στη χειρουργική κλινική του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.

Το χρονικό

Το περιστατικό συνέβη αργά το βράδυ του Σαββάτου, όταν οι επισκέπτες που διέμεναν στο ξενοδοχείο άρχισαν να νιώθουν δυσφορία, ναυτία και ζάλη.

Καθώς σταδιακά τα συμπτώματα έγιναν πιο έντονα, ορισμένοι λιποθύμησαν και χρειάστηκε να ενημερωθεί το ΕΚΑΒ, που έσπευσε στην περιοχή.

Στο δωμάτιο όπου βρισκόταν ο 55χρονος από την Πάτρα με τη σύζυγο του πυροσβέστες έσπασαν από έξω τα παντζούρια και τα τζάμια που ήταν κλειστά και εισήλθαν στο δωμάτιο.

Βάσει μαρτυριών που επικαλείται η δημόσια τηλεόραση, επισκέπτες εκδήλωσαν κάποια συμπτώματα, ενώ ένα άτομο ενημέρωση τη διεύθυνση του ξενοδοχείου για κάποια περίεργη μυρωδιά.

Συνελήφθη ο 53χρονος ιδιοκτήτης

Ο 53χρονος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου συνελήφθη για παράβαση του ποινικού κώδικα περί επικίνδυνης σωματικής βλάβης και σωματικής βλάβης από αμέλεια, ενώ την προανάκριση για τα ακριβή αίτια της διαρροής έχει αναλάβει το Α.Τ Αμυνταίου.

Στο σημείο μετέβη και πραγματογνώμονας, ενώ ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί το πρωί της Δευτέρας ενώπιον του εισαγγελέα.

Πρόστιμο προ μίας εβδομάδας στο ξενοδοχείο

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το αρμόδιο τμήμα του ΕΟΤ – Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Κοζάνης, είχε επιβάλει στις 20 Οκτωβρίου 2024 διπλό πρόστιμο συνολικού ύψους 10.000 ευρώ στο ξενοδοχείο, επειδή ο ιδιοκτήτης δεν είχε προβεί σε δήλωση γνωστοποίησης λειτουργίας μονάδας υγειονομικού ενδιαφέροντος και για ανακριβή και αναληθή στοιχεία, τα οποία χρησιμοποίησε για την άδεια λειτουργίας, καθώς δεν προχώρησε στην επικαιροποίησή τους.

Μετά το περιστατικό, η ξενοδοχειακή μονάδα αναμένεται να σφραγιστεί, κατά τη δημόσια τηλεόραση.

Το ξενοδοχείο είχε ανοίξει τον Σεπτέμβριο έπειτα από ανακαίνιση και είχε νέο λέβητα αερίου, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου