Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

Ν. Χριστοδουλίδης: Στον Λευκό Οίκο την Τετάρτη ο πρόεδρος της Κύπρου – Συνάντηση με Μπάιντεν

 


Συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, πρόκειται να έχει την προσεχή Τετάρτη ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Βάσει πληροφοριών της ΕΡΤ, ο κ. Χριστοδουλίδης έλαβε πρόσκληση για συνάντηση με τον κ. Μπάιντεν.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Οβάλ Γραφείο την Τετάρτη, λίγες ημέρες έπειτα από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του στρατηγικού διαλόγου στη Λευκωσία και λίγους μήνες μετά την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας με το αμερικανικό Πεντάγωνο.

Η τελευταία φορά που πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε προσκληθεί στον Λευκό Οίκο ήταν τον Ιούνιο του 1996, όταν ο Γλαύκος Κληρίδης είχε συναντηθεί με τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον.

Επιστολή – καταπέλτης στον Μπλίνκεν για Ερντογάν

Η συνάντηση των κ.κ. Μπάιντεν και Χριστοδουλίδη πρόκειται να γίνει με φόντο την επιστολή που έστειλαν Αμερικανοί βουλευτές στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, ζητώντας την ανάληψη δράσης απέναντι στην «εμπρηστική ρητορική» και την εν γένει συμπεριφορά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εναντίον συμμάχων του ΝΑΤΟ και του Ισραήλ.

Τα μέλη του Κογκρέσου υποστηρίζουν ότι ο Τούρκος Πρόεδρος υπονομεύει τους βασικούς συμμάχους της Ουάσιγκτον αλλά και τις προσπάθειες των ΗΠΑ για την αντιμετώπιση της διεθνούς τρομοκρατίας. Υπό αυτό το πρίσμα, ζητούν από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να καταδικάσει τις σχετικές δηλώσεις και ενέργειες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου