Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2021

Κ. Χατζηδάκης: Προανήγγειλε νέα αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022

 


Νέα αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022 προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης. Όπως εξήγησε, η νέα αυτή αύξηση θα λαμβάνει υπόψιν την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

«Μας ενδιαφέρει να υπάρξει ένα κοινωνικό μέρισμα ανάπτυξης για τους χαμηλόμισθους», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εργασίας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open. 

«Τώρα η οικονομία έχει μπει σε ένα θετικό έδαφος. Προφανώς, υπάρχει και άλλη ρύθμιση. Θα έρθουν και άλλες ρυθμίσεις για τον κατώτατο μισθό αλλά θα είναι από τον καινούριο χρόνο οι οποίες θα λάβουν υπόψιν τους το ότι η οικονομία έχει αναπτυχθεί. Μας ενδιαφέρει να υπάρξει ένα κοινωνικό μέρισμα ανάπτυξης για τους χαμηλόμισθους. Είναι προφανές αυτό. Μιλάω για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού», δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Όπως διευκρίνισε, ωστόσο, η αύξηση αυτή θα θα προκύψει μετά τις διαδικασίες που προβλέπονται από το νόμο. «Δηλαδή, πάλι διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, διαβούλευση με την ΤτΕ – επιστημονικά ινστιτούτα και στη συνέχεια έρχεται ο υπουργός Εργασίας και κάνει εισήγηση στο υπουργικό συμβούλιο», εξήγησε. 

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου