Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Ρωσία: Κατέρριψε 16 ουκρανικά drones πάνω από ρωσικές περιοχές

 


Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με τους Ρώσους να σφυροκοπούν το Κίεβο. Η ρωσική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 16 ουκρανικά drones κατά τη διάρκεια της νύχτας, ανέφερε σήμερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Συγκεκριμένα, δεκατέσσερα από αυτά τα drones καταρρίφθηκαν πάνω από την περιοχή του Μπιέλγκοροντ στα σύνορα με την Ουκρανία, ενώ η κατάρριψη άλλων δύο έγινε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, ανέφερε το ίδιο υπουργείο σε μία ανάρτησή του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Ασκήσεις ανθυποβρυχιακού πολέμου με πολεμικά πλοία

Πολεμικά πλοία της Ρωσίας και της Κίνας διεξήγαγαν ασκήσεις ανθυποβρυχιακού πολέμου στον βορειοδυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, στο πλαίσιο κοινής περιπολίας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, μεταδίδουν σήμερα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

«Ομάδα πολεμικών πλοίων εκτέλεσε ελιγμούς (…) για την οργάνωση ανθυποβρυχιακής άμυνας», αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο την υπηρεσία Τύπου του ρωσικού Στόλου του Ειρηνικού.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι πολεμικά πλοία των δύο χωρών ξεκίνησαν κοινές περιπολίες μετά τη συμμετοχή τους στα ναυτικά γυμνάσια Beibu/Interaction 2024 τον Σεπτέμβριο. Στο πλαίσιο αυτών των περιπολιών σχεδιάστηκε επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων, συμπεριλαμβανομένων ασκήσεων ανθυποβρυχιακού πολέμου και διασώσεων στη θάλασσα.

Από τη ρωσική πλευρά, συμμετείχαν τα αντιτορπιλικά «Ναύαρχος Παντελέγεφ» και «Ναύαρχος Τρίμπουτς», σύμφωνα με το Interfax. Η Κίνα εκπροσωπήθηκε από τα αντιτορπιλικά Xining και Wuxi, τη φρεγάτα Linyi και το πλοίο ανεφοδιασμού Taihu.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου