Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024

Interpol: Ανοίγει εκ νέου ο φάκελος για 46 θανάτους γυναικών σε 6 χώρες

 


Τον φάκελο με τις ανεξιχνίαστες δολοφονίες ή θανάτους 46 γυναικών κάτω από ύποπτες συνθήκες ανοίγουν οι αστυνομικές αρχές σε έξι ευρωπαϊκές χώρες, σε συνεργασία με την Interpol, σε μια προσπάθεια να ταυτοποιηθούν τα λείψανά τους.

Σε δήλωσή του, ο γ.γ. της Interpol, Γιούργκεν Στοκ, σημείωσε ότι «θέλουμε να δώσουμε απαντήσεις στις οικογένειες και δικαιοσύνη για τα θύματα».

Operation Identify Me

Η πρωτοβουλία, με την κωδική ονομασία Operation Identify Me (Επιχείρηση Αναγνώρισέ Με) είναι ουσιαστικά η επέκταση πρωτοβουλίας του 2023 στην οποία συμμετείχαν το Βέλγιο, η Ολλανδία και η Γερμανία με την ένταξη, αυτή τη φορά, της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.

Η πρώτη φάση επιχείρησε να ρίξει φως στις ταυτότητες και στην τύχη 22 γυναικών. Η προσπάθεια αυτή συγκέντρωσε 1.800 πληροφορίες από το κοινό.

Με τον τρόπο αυτό, κατέστη εφικτή, για παράδειγμα, η ταυτοποίηση της Βρετανίδας Ρίτα Ρόμπερτς, 31 χρόνια αφότου η σορός της βρέθηκε στο Βέλγιο.

Στη νέα έρευνα, που περιλαμβάνει 46 υποθέσεις, οι αστυνομικές δυνάμεις θα συνδυάσουν τις αναλυτικές με τις ιατροδικαστικές μεθόδους, όπως η εξέταση γενετικού υλικού και η αναδόμηση προσώπου.

Η Interpol έχει δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα της αποσπάσματα της αποκαλούμενης «μαύρης ειδοποίησης» (black notice) σχετικά με αυτές τις υποθέσεις, αναζητώντας από το κοινό πληροφορίες για τις γυναίκες αυτές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου