Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Συνεχίζεται το «σφυροκόπημα» του Λιβάνου: Ανάμεσα στους νεκρούς και ο ανώτατος διοικητής της Χεζμπολάχ, Ιμπραχίμ Κουμπαΐσι

 


Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν από ένα πλήγμα που εξαπέλυσε σήμερα το μεσημέρι το Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου. Ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται και ο διοικητής της μονάδας ρουκετών και πυραύλων της Χεζμπολάχ, Ιμπραχίμ Κουμπαΐσι, σύμφωνα με δύο λιβανέζικες πηγές ασφαλείας.

Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη εξαπέλυσαν νέο πλήγμα ακριβείας στα νότια προάστια της Βηρυτού, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

Δύο πηγές ασφαλείας του Λιβάνου τόνισαν ότι το νέο αυτό ισραηλινό πλήγμα στη λιβανέζικη πρωτεύουσα είχε στόχο τη δολοφονία του Κουμπαΐσι.

«Μην επιτρέψετε να μετατραπεί ο Λίβανος σε νέα Γάζα»

«Ο Λίβανος βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου», προειδοποίησε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ενώπιον των ηγετών που έχουν συγκεντρωθεί στη Νέα Υόρκη για την ετήσια Γενική Συνέλευση του Οργανισμού, η οποία επισκιάζεται από τον φόβο ενός γενικευμένου πολέμου στη Μέση Ανατολή.
Μετά τις δύο ημέρες της «Συνόδου του μέλλοντος», που ήταν αφιερωμένες στις μεγάλες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι επόμενες γενιές της ανθρωπότητας, περισσότεροι από 100 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων θα πάρουν τον λόγο στη Γενική Συνέλευση, ενώ οι συρράξεις μαίνονται σε όλον τον κόσμο, ιδίως στον Λίβανο και στη Λωρίδα της Γάζας.

«Η Γάζα είναι ένας μόνιμος εφιάλτης που απειλεί να παρασύρει όλη την περιοχή στο χάος. Αρχίζοντας από τον Λίβανο, ο λιβανέζικος λαός, ο ισραηλινός λαός και οι λαοί όλοι του κόσμου δεν είναι δυνατόν να επιτρέψουν να μετατραπεί ο Λίβανος σε νέα Γάζα», είπε ο Αντόνιο Γκουτέρες. «Όλοι θα έπρεπε να θορυβηθούμε από αυτήν την κλιμάκωση. Ο Λίβανος βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου», τόνισε.

Οδηγίες από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

Σε αποφυγή επισκέψεων στον Λίβανο αλλά και σε άμεση αποχώρηση των Ελλήνων που βρίσκονται ήδη εκεί καλεί με ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων και προσφάτων εξελίξεων κρίνεται απαραίτητη η πλήρης αποφυγή επισκέψεων στον Λίβανο, υπό τις παρούσες συνθήκες, καθώς και η άμεση αναχώρηση των ευρισκομένων ως επισκεπτών στον Λίβανο Ελλήνων, με διαθέσιμες εμπορικές πτήσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου