Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Νεκρός ο διοικητής drones της Χεζμπολάχ μετά από νέο ισραηλινό χτύπημα στη Βηρυτό

 


Νεκρός είναι ο διοικητής της μονάδας drones της Χεζμπολάχ, μετά το χτύπημα που πραγματοποίησε το Ισραήλ σε επταώροφη πολυκατοικία στη Βηρυτό.

Το στέλεχος της Χεζμπολάχ ονομάζεται Μοχάμεντ Σρουρ ή Άμπου Σάλεχ.

«Το πλήγμα του ισραηλινού εχθρού στα νότια προάστια της Βηρυτού σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 15, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση», τόνισε από την πλευρά του το υπουργείο υγείας του Λιβάνου.

To Ισραήλ κλιμακώνει την πίεση στον Λίβανο καθώς το μεσημέρι της Πέμπτης ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε προκαταρκτικές ασκήσεις ελιγμών στα βόρεια σύνορά του, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από την χώρα – «έδρα» της Χεζμπολάχ.

Οι  νεκροί διοικητές

Οι απώλειες για την ηγεσία της Χεζμπολάχ συνεχίζονται.

Την Τρίτη σκοτώθηκε ο Ιμπραήμ Κουμπάισι, υπεύθυνος του τμήματος εκτόξευσης πυραύλων, σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Στις 20 Σεπτεμβρίου σκοτώθηκε ο Ιμπραήμ Ακίλ, επίσης στα νότια προάστια της Βηρυτού. Ήταν μέλος του ανώτατου στρατιωτικού σώματος της Χεζμπολάχ. Σύμφωνα με τις ΗΠΑ, συμμετείχε στη βομβιστική επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία στη Βηρυτό τον Απρίλιο του 1983, καθώς και στην επίθεση σε στρατώνα των ΗΠΑ έξι μήνες αργότερα. Περίπου 300 άνθρωποι έχασαν τότε τη ζωή τους.

Στις 30 Ιουλίου έπεσε νεκρός ο Φουάντ Σουκρ σε ισραηλινή επίθεση στη νότια Βηρυτό. Ηταν το δεξί χέρι του Νασράλα.

Στις 3 Ιουλίου, σκοτώθηκε ο διοικητής της οργάνωσης στο νοτιοδυτικό Λίβανο, Μοχάμεντ Νάσερ, σε άλλη  επιδρομή. Στις 12 Ιουνίου σκοτώθηκε τέλος, ο Τάλεμπ Αμπντάλα, διοικητής του κεντρικού τμήματος των συνόρων του Λιβάνου με το Ισραήλ.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου