Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2024

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πέμπτος και μονοψήφιος ο ΣΥΡΙΖΑ – Ποιος κέρδισε στο debate του ΠΑΣΟΚ


Στη νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis καταγράφεται η δυναμική των κομμάτων, αλλά και μετρήσεις για τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ, αλλά και για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην εκτίμηση ψήφου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 30,2%, με το ΠΑΣΟΚ να ανεβάζει τα ποσοστά του και να βρίσκεται ξεκάθαρα πια στη δεύτερη θέση με 15,5%. Στην τρίτη θέση είναι το ΚΚΕ με 10,6% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 9%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην πέμπτη θέση, λαμβάνοντας 8,8%.

Ειδικότερα:

ΝΔ: 30,2%

ΣΥΡΙΖΑ: 8,8%

ΠΑΣΟΚ: 15,%

ΚΚΕ: 10,6%

Ελληνική Λύση: 9%

ΝΙΚΗ: 3,7%

Πλεύση Ελευθερίας: 4,9%

ΜεΡΑ25: 3,6%

Νέα Αριστερά: 3,3%

Φωνή Λογικής: 3,9%

Προβάδισμα ΝΔ με 23%

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 23%, ελαφρά πάνω από το 22% της προηγούμενης μέτρησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ στο 6,7%, το ΠΑΣΟΚ στο 11.8%, ενώ το ΚΚΕ περνάει ξανά στην τέταρτη θέση με 8,1% απέναντι στο 6.9% της Ελληνικής Λύσης. Η Νίκη υποχωρεί στο 2,8%, η Πλεύση Ελευθερίας ελαφρά στο 3,7% και η Φωνή της Λογικής στο 3%. ια πρώτη φορά καταγράφει άνοδο το ΜέΡΑ25 στο 2,8%. Αυξάνονται, πάντως, και οι αναποφάσιστοι στο 10.7% και συνολικά η αδιευκρίνιστη ψήφος στο 13,4%. Οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων δείχνουν τη ΝΔ να χάνει πρωτίστως προς τη Φωνή της Λογικής και το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ, την Πλεύση Ελευθερίας και το ΜέΡΑ25 και το ΠΑΣΟΚ προς τη ΝΔ και την Ελληνική Λύση.

ΠΑΣΟΚ: Πρωτιά Ανδρουλάκη, δεύτερη η Διαμαντοπούλου

Στην ίδια μέτρηση, ο Νίκος Ανδρουλάκης καταγράφει προβάδισμα για την εκλογή στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με 31%. Ακολουθεί η Άννα Διαμαντοπούλου με 24%, ο Χάρης Δούκας με 22%, τέταρτος ο Παύλος Γερουλάνος με 12% και ακολουθούν με 3% η Νάντια Γιαννακοπούλου και ο Μιχάλης Κατρίνης.

Οι «νικητές» του debate

Ακόμη, η έρευνα δείχνει την Άννα Διαμαντοπούλου ως κερδισμένη στο debate των έξι υποψηφίων για την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. έστω και οριακά πάνω από τον Νίκο Ανδρουλάκη, ανάμεσα σε εκείνους που δήλωσαν ότι είδαν την τηλεμαχία.

Τα σενάρια για τον β΄γύρο στο ΠΑΣΟΚ

Σε όλα τα σενάρια, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, για τον β΄γύρο των εσωκομματικών εκλογών, ο Νίκος Ανδρουλάκης δείχνει να κερδίσει τους συνυποψηφίους του για την ηγεσία.

Ξεκάθαρο προβάδισμα Ανδρουλάκη στην παράσταση νίκης

Στην παράσταση νίκης ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται καθαρά έναντι όλων των συνυποψηφίων του ανεξάρτητα από το ποιοι δίνουν την απάντηση για το εάν θα πάνε τελικά να ψηφίσουν στις εσωκομματικές κάλπες της 6ης και 13ης Οκτωβρίου.

«Λάθος η αποπομπή Κασσελάκη» για το 53% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ

Σε λάθος κατεύθυνση χαρακτηρίζουν την αποπομπή του Στέφανου Κασσελάκη το 53% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο το 48% ζητεί εκλογή νέου προέδρου και μόλις το 43% την επανεκλογή του.

Επανεκλογή Κασελάκη θέλει το 43%

Στην ερώτηση για την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στο γενικό πληθυσμό το 65% δηλώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκλέξει άλλον πρόεδρο, ενώ στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 43% θέλει να επανεκλεγεί ο Στέφανος Κασσελάκης.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου