Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024

Αυστραλία: Ο καφέ πιγκουίνος με το όνομα Pesto έχει γίνει viral (βίντεο)

 


Ονομάζεται Pesto και ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους γυαλιστερούς ασπρόμαυρους πιγκουίνους που βρίσκονται σε ένα δημοφιλές ενυδρείο της Αυστραλίας.

Έχει καφέ χρώμα, είναι υπερβολικά χνουδωτός και ψηλός. Του «κόλλησαν» τα παρατσούκλια «fatty», «absolute unit» και «linebacker».

Προσέλκυσε μέχρι και την Katy Perry

Έχει γίνει viral σούπερ σταρ και έχει προσελκύσει πληθώρα θαυμαστών, συμπεριλαμβανομένης και της ποπ σταρ Katy Perry. Ο Πέστο έχει φτάσει σε ένα κοινό δισεκατομμυρίων – κυριαρχώντας στους αλγόριθμους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, εξασφαλίζοντας τηλεοπτική κάλυψη από τις ΗΠΑ μέχρι και το Ηνωμένο Βασίλειο, προσελκύοντας ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο στο ενυδρείο Sea Life της Μελβούρνης.

Γεννημένος τον Ιανουάριο με βάρος μόλις 200 γραμμάρια, ο εννέα μηνών βασιλιάς πιγκουίνος είναι τώρα πάνω από εκατό φορές μεγαλύτερος. Με το επιβλητικό βάρος των 22,5 κιλών, είναι ο μεγαλύτερος νεοσσός που έχει δει ποτέ το ενυδρείο.

Είναι φυσιολογικό για τους πιγκουίνους να συσσωρεύουν κάποια «υγιή μωράκια» μετά την εκκόλαψή τους, λέει στο BBC η Jacinta Early του ενυδρείου, αλλά οι φύλακες δεν είχαν ιδέα ότι ο Πέστο θα γινόταν τόσο τεράστιος.

Η κ. Early λέει ότι το σημαντικό βάρος του Πέστο οφείλεται εν μέρει και στην «πολύ υγιή του όρεξη» – ένας ήπιος τρόπος να πει κανείς ότι καταβροχθίζει έως και 30 ψάρια ημερησίως. Αλλά τονίζει ότι είναι υγιής – ουσιαστικά μισός χνουδωτός – και σύντομα θα αρχίσει να χάνει βάρος με φυσικό τρόπο.

Παρόλο που το προσωπικό είναι εδώ και καιρό ξετρελαμένο με το νεοσσό, το να βλέπει την αγάπη που έχει προσελκύσει από το κοινό ήταν μια παράλογη εμπειρία, λένε.

Είναι μια γενικά πολυάσχολη περίοδος του έτους για το ενυδρείο, εν μέσω σχολικών διακοπών, αλλά τα πλήθη συρρέουν στο έκθεμα των πιγκουίνων για να ρίξουν μια ματιά στο λατρεμένο χνουδωτό πτηνό.

Πηγή: BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου