Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

«Με βίασαν ενώ με σημάδευαν με όπλο» – Όμηρος της Χαμάς συγκλονίζει περιγράφοντας τα βασανιστήριά της

 


Τον εφιάλτη που ζούσε επί 55 μέρες στα χέρια της Χαμάς περιέγραψε μια όμηρος από το Ισραήλ ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ζητώντας την απελευθέρωση όσων ακόμη κρατούνται αιχμάλωτοι στη Γάζα.

Η 40χρονη Αμίτ Σουσάνα περιέγραψε πως αφότου οι άνδρες της Χαμάς εισέβαλαν στο σπίτι της και την απήγαγαν, κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας της κακοποιήθηκε σεξουαλικά και βασανίστηκε άγρια.

«Ήμουν μόνη, αλυσοδεμένη από τους αστραγάλους με μεταλλική αλυσίδα, χωρίς να μπορώ να κουνηθώ και αναγκαζόμουν να ικετεύω για να χρησιμοποιήσω την τουαλέτα. Μου επιτέθηκε σεξουαλικά ο τρομοκράτης της Χαμάς που με φρουρούσε. Με ανάγκασε να μπω στο ντους ενώ με ακολουθούσε και με σημάδευε με το όπλο του. Η βαριά του αναπνοή και το βλέμμα του ήταν τρομακτικά… Δεν είχα τη δύναμη να τον σταματήσω» περιέγραψε η Αμίτ Σουσάνα, σύμφωνα με τη «Daily Mail».

«Δεν είχα κανέναν να με παρηγορήσει και έπρεπε να υπακούω τον άνδρα που μόλις με είχε βιάσει με τον πιο φρικιαστικό τρόπο. Λίγες μέρες αργότερα, μεταφέρθηκα σε μια νέα τοποθεσία, όπου με παρακολουθούσαν άλλοι τρομοκράτες της Χαμάς. Εκεί με βασάνισαν… Με κρέμασαν ανάποδα, με ξυλοκόπησαν και με ταπείνωσαν. Δεν υπήρχε λεπτό που δεν φοβόμουν για τη ζωή μου» θυμάται.

Σε βίντεο που είχε δοθεί στη δημοσιότητα φαίνεται η 40χρονη Αμίτ να κακοποιείται από επτά άντρες της Χαμάς τη στιγμή που την παίρνουν όμηρο.

Η Σουζάνα Αμίτ ζήτησε από τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας να δώσουν ένα τέλος στις εχθροπραξίες σε Γάζα και Λίβανο και να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση όλων των ομήρων.

Για τους ομήρους είπε πως «κάθε μέρα που περνάει τους προκαλεί περαιτέρω ψυχολογικά τραύματα και θέτει σε κίνδυνο τη ζωή τους. Ενεργήστε πριν να είναι πολύ αργά».

«Σας ικετεύω, μην κάνετε τα στραβά μάτια στα όσα φρικιαστικά βιώνουν αθώοι πολίτες. Είναι δική σας ευθύνη να προστατεύσετε τα ανθρώπινα δικαιώματα, να καταπολεμήσετε την τρομοκρατία και να οδηγήσετε τους δράστες στη Δικαιοσύνη. Απελευθερώστε τους ομήρους και βεβαιωθείτε ότι κανείς άλλος δεν θα έχει τέτοια μοίρα» απηύθυνε έκκληση στον ΟΗΕ.

Η Αμίτ Σουσάνα αφέθηκε ελεύθερη 55 μέρες μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου