Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Μπιλ Γκέιτς: Δώρισε 50 εκατ. δολάρια για την εκστρατεία της Κάμαλα Χάρις

 


Μετά από δεκαετίες παραμονής στο περιθώριο της πολιτικής, ο Μπιλ Γκέιτς, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, δήλωσε ιδιωτικά ότι πρόσφατα δώρισε περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια σε μια μη κερδοσκοπική οργάνωση που υποστηρίζει την  Καμάλα Χάρις.

Η δωρεά προοριζόταν να παραμείνει κρυφή. Ο κ. Γκέιτς, ένας από τους ιδρυτές της Microsoft, δεν έχει υποστηρίξει δημόσια την κα Χάρις και η δωρεά του θα αντιπροσώπευε μια σημαντική αλλαγή στη στρατηγική που τον κρατούσε στο παρελθόν μακριά από τέτοιες κινήσεις.

Σε ιδιωτικές συζητήσεις ο κ. Γκέιτς εξέφρασε την ανησυχία του για το πώς θα ήταν μια δεύτερη προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ,  αν και τόνισε ότι θα μπορούσε να συνεργαστεί με οποιονδήποτε υποψήφιο.

Ο κ. Γκέιτς δεν έχει βαθιά σχέση με την κα Χάρις, αλλά έχει χαιρετίσει το έργο της κυβέρνησης Μπάιντεν-Χάρις για την κλιματική αλλαγή. Η φιλανθρωπική οργάνωση του κ. Γκέιτς, το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, ανησυχεί σημαντικά για πιθανές περικοπές στον οικογενειακό προϋπολογισμό και τα προγράμματα υγείας, εάν εκλεγεί ο κ. Τραμπ, σύμφωνα με δύο άτομα κοντά στο ίδρυμα.

Ο κ. Γκέιτς είπε ότι έκανε τη δωρεά του στο Future Forward, την κύρια εξωτερική ομάδα συγκέντρωσης κεφαλαίων που υποστηρίζει την κα Χάρις, σύμφωνα με τους ανθρώπους που ενημερώθηκαν για το θέμα.

Ο κ. Γκέιτς έχει μιλήσει για τη δωρεά του υπέρ του Χάρις με άλλους κοντινούς του , συμπεριλαμβανομένου του Μάικ Μπλούμπεργκ, του πρώην δημάρχου της Νέας Υόρκης και μεγάλου υποστηρικτή του Future Forward, ο οποίος εξέτασε ένα παρόμοιου μεγέθους δώρο, είπαν δύο από τους ενημερωμένους.

Η δωρεά του κ. Γκέιτς πήγε ειδικά στον μη κερδοσκοπικό βραχίονα του Future Forward, Future Forward USA Action, ο οποίος ως οργανισμός «σκοτεινού χρήματος» 501(c)(4) δεν αποκαλύπτει τους δωρητές του, σύμφωνα με τους ανθρώπους που ενημερώθηκαν. Έτσι, οποιαδήποτε συνεισφορά του κ. Γκέιτς δεν θα εμφανίζεται ποτέ σε καμία δημόσια κατάθεση.

Πηγή: New York Times


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου