Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Κρήτη: Αυτός είναι ο γυμναστής που κατηγορείται για κατάχρηση ανηλίκου κάτω των 12 ετών

 


Στη δημοσιότητα δόθηκαν την Τρίτη από την Ελληνική Αστυνομία, κατόπιν σχετικής διάταξης του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηρακλείου, στην Κρήτη, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 64χρονου, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία της ανηλικότητας και του κοινωνικού  συνόλου και την ανάγκη πραγμάτωσης της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό αυτών των αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου τηλεφωνικά στους αριθμούς 2810 274070 και 2810 274258, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Σύμφωνα με το Cretalive, η συγκεκριμένη υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης σε βάρος έξι ανήλικων παιδιών, προκάλεσε μεγάλο σοκ στο Ηράκλειο, καθώς ο κατηγορούμενος είναι εξ αγχιστείας συγγενικό τους πρόσωπο, το οποίο ήταν της απολύτου εμπιστοσύνης των γονιών τους, τόσο λόγω της στενής συγγενικής σχέσης τους, όσο και της ιδιότητας του ως εκπαιδευτικού.

Ο 64χρονος ήταν καθηγητής φυσικής αγωγής σε σχολεία του νομού Ηρακλείου και από τα χέρια του έχουν περάσει εκατοντάδες μαθητές.

Οι καταγγελίες αφορούν παρελθόντα έτη, κάποιες είναι πολύ παλιές, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι περισσότερες από τις υπό διερεύνηση περιπτώσεις να έχουν παραγραφεί, πλην μιας που αφορά σε 19χρονο νέο. Η υπόθεση ανατέθηκε στην Ασφάλεια Ηρακλείου κατόπιν σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Ηρακλείου, στα μέσα Σεπτεμβρίου.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου