Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Ταξίδι στην χώρα της bossa nova, της samba και της tropicalia

 


H γνωστή ερμηνεύτρια της βραζιλιάνικης μουσικής Μιράντα Βερούλη, παρέα με τους εξαιρετικούς jazzmen του κουιντέτου της, μετά από τις περσινές sold out εμφανίσεις τους, επιστρέφουν στην σκηνή του Half Note Jazz Club και προσκαλούν το κοινό σε ένα ακόμα ταξίδι στην χώρα της bossa nova, της samba και της tropicalia.

Επιλέγουν από το Brazilian Songbook υπέροχα τραγούδια σπουδαίων συνθετών όπως οι Antônio Carlos Jobim, Caetano Veloso, Chico Buarque, Gilberto Gil, Marcos Valle, Milton Nascimento και, διασκευάζοντάς τα με τον μοναδικό brazilian jazz ήχο του γκρουπ, δημιουργούν μια ακαταμάχητη ατμόσφαιρα, που μας μεταφέρει στα nightclubs του Rio de Janeiro.

Παράλληλα η Μιράντα, μεταφράζει στίχους και αφηγείται ιστορίες από την δημιουργία των τραγουδιών, που μας βάζουν στο κλίμα της εποχής.

Μιράντα Βερούλη, φωνή

Τζώρτζης Τσιρόπουλος, τενόρο σαξόφωνο

Σπύρος Μάνεσης, πιάνο

Γιώργος Ρούλος, κοντραμπάσο

Γιώργος Μανιάτης, τύμπανα

Η Μιράντα Βερούλη, είναι μια τραγουδίστρια/τραγουδοποιός με πολύχρονη παρουσία στην ελληνική jazz και world σκηνή. Θεωρείται η “Πρέσβειρα” της βραζιλιάνικης μουσικής στην Ελλάδα και το 2018, τιμήθηκε από το Υπουργείο Εξωτερικών της Βραζιλίας με το Μετάλλειο του Ιππότη του Τάγματος του Rio Branco, για την συμβολή της στην προώθηση της βραζιλιάνικης μουσικής στην Ελλάδα.

HALF NOTE JAZZ CLUB

ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024

Έναρξη: 21:30

Τριβωνιανού 17, Μετς, T.K.: 11636

Εισιτήρια: από 12€

Kρατήσεις: +30 2109213100

Αγορά Εισιτηρίων: More.com

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου