Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Αυστραλία: Γυναίκα προσπάθησε να φτάσει το τηλέφωνό της και εγκλωβίστηκε ανάμεσα σε βράχους

 


Μια νεαρή γυναίκα πέρασε ώρες παγιδευμένη ανάποδα αφού γλίστρησε ανάμεσα σε δύο ογκόλιθους καθώς προσπαθούσε να ανακτήσει το κινητό της τηλέφωνο κατά τη διάρκεια μιας πεζοπορίας στην Αυστραλία.

Η γυναίκα -που στις αναφορές κατονομάζεται ως Matilda Campbell- περπατούσε στην περιοχή Hunter Valley της Νέας Νότιας Ουαλίας νωρίτερα αυτό το μήνα όταν έπεσε στη χαραμάδα ύψους τριών μέτρων.

Ήταν η αρχή μιας επτάωρης δοκιμασίας που θα έβλεπε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να αναλαμβάνουν μια «δύσκολη» διάσωση – συμπεριλαμβανομένης της μετακίνησης πολλών ογκόλιθων.

Και ακόμη και αφού κατάφεραν να βγάλουν με γερανό έναν βράχο βάρους 500 κιλών από τη μέση, έπρεπε ακόμη να βρουν πώς να βγάλουν τη γυναίκα από τη στροφή “S” στην οποία είχε βρεθεί.

«Στα 10 χρόνια μου ως διασώστης παραϊατρικό προσωπικό δεν είχα συναντήσει ποτέ μια δουλειά σαν αυτή, ήταν μια πρόκληση αλλά απίστευτα ικανοποιητική», δήλωσε ο Peter Watts, από την υπηρεσία ασθενοφόρων της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Είχε ήδη μείνει ανάποδα για περισσότερο από μία ώρα πριν φτάσουν οι διασώστες, αφού οι αρχικές προσπάθειες των φίλων της να την απελευθερώσουν δεν είχαν αποδώσει καρπούς.


Οι φωτογραφίες που μοιράστηκε η υπηρεσία ασθενοφόρων την δείχνουν να κρέμεται ανάμεσα στους ογκόλιθους από τα πόδια της, καθώς και τις περίπλοκες προσπάθειες να διατηρηθεί η περιοχή σταθερή, καθώς οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ένα κενό αρκετά μεγάλο για να την απελευθερώσουν.

Ο κ. Watts περιέγραψε αργότερα τη νεαρή γυναίκα ως «στρατιώτη» σε συνέντευξή του στο αυστραλιανό ABC.

«Ήμασταν όλοι σαν, πώς κατέβηκες εκεί κάτω – και πώς θα την βγάλουμε έξω;».

Είναι απίστευτο ότι η γυναίκα που διασώθηκε έμεινε μόνο με μικρές γρατζουνιές και μώλωπες, δήλωσε το NSW Ambulance.

Δεν κατάφερε, ωστόσο, να ανακτήσει το τηλέφωνό της. «Ευχαριστώ την ομάδα που με έσωσε, παιδιά είστε κυριολεκτικά σωτήρες ζωής», έγραψε σε ένα μήνυμα στο διαδίκτυο. «Κρίμα για το τηλέφωνο».

Πηγή: BBC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου