Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Υπόθεση Πάτρας: Τι κατέθεσε παθολογοανατόμος στη δίκη για τους θανάτους Μαλένας-Ίριδας

 


Με την κατάθεση του παθολογοανατόμου Χρήστου Ευτυχιάδη συνεχίστηκε την Τρίτη η δίκη της κατηγορουμένης από την Πάτρα για τις δολοφονίες των δύο παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας.

Πρόεδρος: Στην ασφυξία τι περιμένουμε να δούμε;

Μάρτυρας: Ό,τι έχουμε βρει εδώ. Κενοτοπιώδη εκφύλιση, πνευμονικό οίδημα, συμφόρηση στα όργανα, ίσως κάποιο οίδημα στο μυοκάρδιο. Σε περιπτώσεις ασφυξίας πρώτα, απ’ όσο ξέρω γιατί δεν είναι δικό μας κομμάτι αυτό, επηρεάζεται ο εγκέφαλος. Και μετά το ήπαρ. Θα πρέπει, όπως και στην προκειμένη περίπτωση, να έχει οίδημα σε όλες τις ζώνες του.

Πρόεδρος: Ο Αγαπητός και ο Τσαντίρης λένε ότι η ασφυξία δεν μπορεί να προκαλέσει αυτή την εικόνα σε λίγα λεπτά…

Μάρτυρας: Διαφωνώ ότι δεν μπορεί η ασφυξία να το προκαλέσει. Προκαλεί ζημιά σε όλες τις ζώνες του ήπατος.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στη μικρή Μαλένα, η οποία νοσηλευόταν με λευχαιμία, λέγοντας ότι «έφαγε ένα σουβλάκι και… μπαμ πέθανε, ξαφνιάζοντας τους πάντες». Αυτή η φράση προκάλεσε την έκρηξη της κατηγορουμένης.

Κατηγορούμενη: Ότι έφαγε σουβλάκι από πού το μάθατε κ. Ευτυχιάδη; Ποιος σας είπε τέτοια πράγματα;

Μάρτυρας: Οι ιατροδικαστές.

Πρόεδρος: Κυρία κατηγορουμένη, σας παρακαλώ…

Ο μάρτυρας κατέθεσε ότι είχε στενή συνεργασία με τους ιατροδικαστές Καρακούκη και Καλόγρηα, οι οποίοι του έδωσαν πληροφορίες για να μπορέσει να προχωρήσει στην ιστολογική εξέταση.

«Μου έδωσαν γενικές πληροφορίες. Μου είπαν ότι είχαμε ένα νοσηλευόμενο παιδί με λευχαιμία στο Παίδων, υγιές όμως, πήγαινε καλά, το οποίο φέρεται να έφυγε ξαφνικά, δηλαδή ότι είχαμε αιφνίδιο θάνατο», είπε ο μάρτυρας προσθέτοντας:

«Μου είπαν ότι δε βρέθηκε παθολογία που να δικαιολογεί τον αιφνίδιο θάνατο. Η ηπατική ανεπάρκεια δεν μπορεί να σταθεί γενικά. Προϋποθέτει κάποια χρονιότητα. Ακόμα και η κεραυνοβόλο,ς θέλει κάποιο χρόνο και κάποια συμπτώματα».

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου