Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Χεζμπολάχ: Ρουκέτες σε βάσεις της υπηρεσίας πληροφοριών και του ναυτικού του Ισραήλ

 


Σειρήνες της αεράμυνας ήχησαν στο κεντρικό και το βόρειο τμήμα του Ισραήλ, σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Προηγήθηκε η εκτόξευση βλημάτων από το έδαφος του Λιβάνου, ενώ ενεργοποιήθηκαν τα συστήματα αεράμυνας, σύμφωνα με τον στρατό του Ισραήλ.

Χεζμπολάχ: Βομβαρδίσαμε βάση της υπηρεσίας πληροφοριών, εκτοξεύσαμε ρουκέτες κατά ναυτικής βάσης

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε από την πλευρά της ότι έπληξε με πυραύλους την περιοχή Νιρίτ στα προάστια του Τελ Αβίβ και ότι εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον ισραηλινής ναυτικής βάσης δυτικά της Χάιφα.

Σε νεότερη ανακοίνωσή της, ανέφερε ότι βομβάρδισε με ομοβροντία πυραύλων τη βάση Γκλιλότ της μονάδας 8200 της ισραηλινής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών, που βρίσκεται στα προάστια του Τελ Αβίβ.

Από την πλευρά του, ο στρατός του Ισραήλ υποστήριξε ότι οι περισσότερες ρουκέτες αναχαιτίστηκαν, ενώ ορισμένες έπεσαν σε υπαίθριους χώρους.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα, σύμφωνα με το Reuters.

Ανηλεές σφυροκόπημα του Λιβάνου

Την ίδια ώρα, ολοένα και περισσότερο Γάζα θυμίζει η Βηρυτός, με τα συντρίμμια να σχηματίζουν λόφους σε πολλά σημεία της πόλης, ως αποτέλεσμα των διαρκών βομβαρδισμών.

Το Ισραήλ υποστηρίζει ότι η Χεζμπολάχ κρύβει όπλα και εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια κάτω από σπίτια και νοσοκομεία κατά μήκος της λιβανέζικης πρωτεύουσας. «Ακόμη δεν ξέρετε γιατί επιχειρούμε εκεί; Γιατί εκεί κρύβεται η Χεζμπολάχ, οργανώνοντας δολοφονίες Ισραηλινών», τονίζει μεταξύ άλλων σε βίντεό του ο ισραηλινός στρατός και αποκαλύπτει κρησφύγετα της οργάνωσης.

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Δευτέρα πως έπληξε 300 στόχους συνδεόμενους με τη Χεζμπολάχ στον Λίβανο μέσα σε 24 ώρες, καθώς αποφάσισε να διευρύνει την επίθεσή του εναντίον της προσκείμενης στο Ιράν παράταξης βάζοντας πλέον στο στόχαστρο το οικονομικό σύστημά της, την ώρα που οι ΗΠΑ διαβεβαίωσαν πως εργάζονται προκειμένου να τελειώσει ο πόλεμος «το γρηγορότερο».

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου