Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Η Shin Bet επιβεβαιώνει: Drone της Χεζμπολάχ έπληξε το σπίτι του Νετανιάχου

 


Επιβεβαιώθηκε η επίθεση της Χεζμπολάχ, με drone κατά της  κατοικίας του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια, στο κεντρικό Ισραήλ, μετά την άρση της στρατιωτικής λογοκρισίας για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Μια εικόνα, στα Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, που είχε απαγορευτεί να δημοσιευτεί από τον ισραηλινό στρατό, δείχνει τη ζημιά που προκλήθηκε στο σπίτι από την επίθεση του drone. Η έκρηξη έσπασε το τζάμι στο παράθυρο ενός υπνοδωματίου.

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ενώ ούτε ο Νετανιάχου και η σύζυγός του δεν βρίσκονταν στο σπίτι τη στιγμή της επίθεσης.

Ο Γιόσι Σέλι, Γενικός Διευθυντής του Γραφείου του Ισραηλινού πρωθυπουργού, επισκέφθηκε την Κυριακή το σπίτι, μαζί με τον Διευθυντή της Φορολογικής Αρχής Σάι Αχαρόνοβιτς, για να εκτιμήσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από την έκρηξη.

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος εντοπίστηκε από πολεμικό ελικόπτερο, με αποτέλεσμα, να σημάνει συναγερμός στο Γκλιλότ και στο βόρειο Τελ Αβίβ, αν και η Διοίκηση Εσωτερικού Μετώπου δεν εξέδωσε καμία προειδοποίηση.

Δύο επιπλέον αεροσκάφη παραβίασαν επίσης τον ισραηλινό εναέριο χώρο από τον Λίβανο, αλλά αναχαιτίστηκαν και έπεσαν σε ακατοίκητες περιοχές.

Ο εκπρόσωπος των IDF δήλωσε ότι διεξάγεται έρευνα σχετικά με το χτύπημα στο κτίριο.

Η απάντηση του Νετανιάχου

«Οι πληρεξούσιοι του Ιράν, οι οποίοι σήμερα προσπάθησαν να δολοφονήσουν εμένα και τη σύζυγό μου, έκαναν ένα σοβαρό λάθος. Δεν θα αποτρέψουν εμένα ή το κράτος του Ισραήλ από το να συνεχίσουμε τον πόλεμο εναντίον των εχθρών μας ώστε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια για τις επόμενες γενιές», δήλωσε ο Μπένιαμιν Νετανιάχου.

Και πρόσθεσε: «Λέω στους Ιρανούς και στους εταίρους τους στον άξονα του κακού-όποιος βλάψει Ισραηλινούς πολίτες θα πληρώσει βαρύ τίμημα. Θα συνεχίσουμε να εξοντώνουμε τους τρομοκράτες σας, να προσπαθούμε για την σωτηρία των ομήρων μας και να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια στους κατοίκους του βορρά μας».

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου