Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

«Αν αναβάλλουν το Συνέδριο, θα πάρουμε πρωτοβουλίες» το μήνυμα Κασσελάκη στους οπαδούς του – Με καπνογόνα η υποδοχή του

 


Κοσμοσυρροή στα γραφεία που νοίκιασε πρόσφατα ο Στέφανος Κασσελάκης στην Πειραιώς, στο ύψος του Ταύρου, επικρατεί αυτή την ώρα, καθώς ο έκπτωτος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει καλέσει σε μια πρώτη συνάντηση τους εθελοντές που γράφτηκαν στην πλατφόρμα του τις προηγούμενες ημέρες.

Οι εγγραφές στην πλατφόρμα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ξεπεράσει τα 18.000 ευρώ, ενώ εκείνες των εθελοντών τα 4.000. Στον χώρο βρίσκονται, μεταξύ άλλων, και αρκετά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως οι βουλευτές Θεοδώρα Τζάκρη και Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Ευάγγελος Αντώναρος και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Θάνος Μωραΐτης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έφτασε λίγο μετά τις 19:00 στον χώρο, με τους οπαδούς του να τον υποδέχονται με καπνογόνα, επευφημίες αλλά και το σύνθημα «Στέφανε, θυμήσου, η βάση είναι μαζί σου».

Κασσελάκης: «Αν αναβάλλουν το Συνέδριο θα πάρουμε πρωτοβουλίες»

Πριν πάρει τον λόγο ο Στέφανος Κασσελάκης, η Θεοδώρα Τζάκρη ανακοίνωσε από μικροφώνου, πως λίγο νωρίτερα η Επιτροπή Δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ, «απεφάνθη σήμερα πριν από λίγο, ότι αρμόδιο για να κρίνει τις υποψηφιότητες είναι μόνο το Συνέδριο και όχι η Κεντρική Επιτροπή» προκαλώντας κύματα ενθουσιασμού στους συγκεντρωμένους οπαδούς του έκπτωτου προέδρου.

Παίρνοντας τον λόγο, ο Στέφανος Κασσελάκης άνοιξε τα χαρτιά του μπροστά στους οπαδούς του. Ξεκαθάρισε ότι όταν επανεκλεγεί πρόεδρος θα επιστρέψει στις καταστατικές αλλαγές που έχει προαναγγείλει λέγοντας χαρακτηριστικά: «Όταν γίνουν αυτές οι εκλογές, αμέσως θα πάμε στις καταστατικές αλλαγές. Θα αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο επιλέγονται υποψήφιοι, βουλευτές, ευρωβουλευτές ακόμα και αυτοί που είναι σήμερα βουλευτές θα περνάνε από την κρίση της βάσης. Θα μπορούν όλοι να μπουν στον αγώνα και να ψηφίζουν και ψηφιακά. Με αυτόν τον τρόπο όλοι θα ξέρουν ότι η τράπουλα δεν θα είναι σημαδεμένη. Ένα κόμμα που μιλά για κοινωνική κινητικότητα θα πρέπει να εφαρμόζει και την πολιτική κινητικότητα».

Παράλληλα αναφέρθηκε στο «ασυμβίβαστο μεταξύ πολιτικών στελεχών της Κεντρικής Επιτροπής και όσων είναι μισθωτοί ή μετακλητοί ή αποσπασμένοι από το κόμμα». Κάλεσε ακόμα τους οπαδούς του να κάνουν την οργή και το πείσμα τους «χαμόγελο και δράση» και τόνισε: «Όχι δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Αυτή η νέα πολιτική μορφή, η συμμετοχική που θα την αρχίσουμε εδώ στο κόμμα μας είναι μοντέλο για τη χώρα μας. Κάθε τέσσερα χρόνια ψηφίζουμε – ψηφίζουμε και τίποτα δεν αλλάζει. Και η ερώτηση είναι γιατί. Την απάντηση την ξέρετε. Γιατί βιώνουμε μια διακυβέρνηση του τόπου από μια οικονομική ολιγαρχία».

Ο ίδιος προανήγγειλε «ρηξικέλευθες ιδέες» που θα ανακοινωθούν από τα συγκεκριμένα γραφεία και σημείωσε πως «Η χώρα έχει ανάγκη από ένα ανεξάρτητο προοδευτικό κόμμα που τιμά τους αγώνες της Αριστεράς και παλεύει για τους αγώνες του μέλλοντος. Αυτός είναι ο λόγος που είμαι μαζί σας. Δεν νοείται στον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς σ’ αυτό το κόμμα που έχει παρακαταθήκη του τους αγώνες που εμπνέουν να αφήσουμε η Δημοκρατία μας να κηλιδωθεί από αντιδημοκρατικές πράξεις. Είναι ζήτημα δημοκρατίας να κερδίσουμε το Συνέδριο. Αν το αναβάλλουνε είναι ζήτημα δημοκρατίας να πάρουμε πρωτοβουλίες, όπως προβλέπει το καταστατικό και να απαιτήσουμε η βούλησή σας να ακουστεί.

Περιγράφοντας τέλος τα επόμενα βήματα του ίδιου και των οπαδών του, δήλωσε: «Οργανωνόμαστε, θα πάμε να εκφραστούμε στο Συνέδριο, μην επιτρέψετε σε κανέναν να πάρει τη φωνή σας. Αυτό το κόμμα είναι δικό σας και θα πάμε δημοκρατικά μέχρι τέλους. Μια μέρα το πιο ανοιχτό κόμμα στη χώρα με τη σωστή φιλοσοφία για την πρόοδο με προτάσεις κοινής λογικής που έχουμε ανάγκη θα είναι ανοιχτό στην κοινωνία, προοδευτικό, θα βάζει θέματα που φοβόμασταν να συζητήσουμε. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Πρώτος σταθμός το Συνέδριο που θα ακυρώσει την άρση της εμπιστοσύνης και θα ανακηρύξει υποψηφιότητας».

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου