Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

Χεζμπολάχ: Παρουσίασε την υπόγεια…Ρουκετούπολη

 


Σε ένα αξιοσημείωτο και μοναδικό στο είδος του υλικό, η Χεζμπολάχ δημοσίευσε πλάνα από μια ή περισσότερες υπόγειες πόλεις με πυραύλους και τα οχήματα που χρησιμοποιούνται για τους βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς που κατασκευάζονται στη Συρία.

Αυτοί οι πύραυλοι ήταν γνωστό ότι βρίσκονταν στην κατοχή τους, γι’ αυτό και τους έδειξαν ξανά. Τα πλάνα δείχνουν επίσης τον υπόγειο λάκκο εκτόξευσης των πυραύλων και τον τεράστιο χώρο που είναι διαθέσιμος για χρήση.

Πρόκειται για υπόγειες στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όπου καθώς φαίνεται η Χεζμπολάχ έχοντας προβλέψει την αεροπορική ανωτερότητα του Ισραήλ, είχαν φροντίσει να προστατέψουν τις αποθήκες πυρομαχικών τους υπογείως, σε ένα ή περισσότερα σημεία του Λιβάνου.

Όμως η νύχτα δεν πήγε όπως προέβλεπαν το Ισραήλ και η Χεζμπολάχ

Στο παρακάτω βίντεο είναι εμφανής μια τεράστια έκρηξη στον Λίβανο που μπορεί να εξηγηθεί μόνο αν χτυπήθηκε αποθήκη πυρομαχικών της Χεζμπολάχ. Δεν είναι ακόμα σαφής η περιοχή στην οποία σημειώθηκε η έκρηξη, πέραν του ότι πιστοποιημένα το βίντεο ανέβηκε από κανάλι του Λιβάνου. Το Ισραήλ διατείνεται πως έχει χτυπήσει εκατοντάδες χώρους εκτόξευσης ρουκετών σε ένα 24ωρο, οπότε είτε δεν αναφέρει την αλήθεια, είτε έχει χτυπήσει και κάποιες δεκάδες ομοιώματα ή ψεύτικους σωλήνες.

«Τα λόγια του εχθρού για χτύπημα στρατηγικών και ακριβών πυραύλων, συγκεκριμένα βαλλιστικών πυραύλων που υποτίθεται ότι είχαν στόχο το Τελ Αβίβ ή οποιονδήποτε άλλο στόχο, ισχυριζόμενοι ότι έσωσαν το Τελ Αβίβ και προστάτευσαν ζωτικές εγκαταστάσεις καταστρέφοντας αυτούς τους πυραύλους, είναι όλα ψέματα. Δεν είχαμε καμία πρόθεση να χρησιμοποιήσουμε αυτούς τους πυραύλους αυτή τη στιγμή, αλλά μπορεί να τους χρησιμοποιήσουμε στο μέλλον ή σύντομα» σχολίασε ο Χασάν Νασράλα, ανώτατος ηγέτης της Χεζμπολάχ.

Η Χεζμπολάχ με την σειρά της έχει εκτοξεύσει δεκάδες ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ, ενώ συγκεκριμένα στόχευσε και την αεροπορική βάση του Ραμάτ Νταβίντ. Από το Ραμάτ Νταβίντ, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ είχε ενημερώσει πως ο πόλεμος μπαίνει στη νέα φάση του, ενώ τη συγκεκριμένη βάση είχε χαρτογραφήσει drone της Χεζμπολάχ, με την οργάνωση του Λιβάνου να βγάζει τα πλάνα στη δημοσιότητα.

Τα χτυπήματα στην αεροπορική βάση, έγιναν δεκτά με ενθουσιασμό από Παλαιστινίους της Δυτικής Όχθης, όμως ελάχιστες ρουκέτες ενδέχεται να χτύπησαν στόχους, ενώ μια ρουκέτα φαίνεται από βίντεο και φωτογραφίες να χτύπησε αποθήκη καυσίμων, με μαύρους πυκνούς καπνούς να είναι εμφανείς. Η Χεζμπολάχ φαίνεται να επιμένει να στοχεύει στρατιωτικούς στόχους και όχι πολιτικές υποδομές, όμως έχουν αναφερθεί τραυματισμοί από πυραύλους του Iron Dome.

Ειδήσεις Σήμερα:in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου