Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Μάριος Σαλμάς: Διαγραφή από την ΚΟ της ΝΔ με εισήγηση Μητσοτάκη

 


Προς διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας οδεύει ο Μάριος Σαλμάς, κατόπιν σχετικής εισήγησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννη Τραγάκη, παραπέμπει τον βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας, με το ερώτημα της διαγραφής από μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ.

Η παραπομπή γίνεται με βάση την περίπτωση β) του άρθρου 20 και το άρθρο 21 του Κανονισμού Λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η ανταρσία για τα κόκκινα δάνεια και τα… κυλικεία

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνεδρίαση της Επιτροπής θα γίνει τη Δευτέρα στις 12:00. Πηγές από τη ΝΔ εξηγούσαν πως η παραπομπή του με βάση τα άρθρα 20 και 21 αφορά «αντικοινοβουλευτική ή αντικομματική ή αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο Κόμμα ή σε άλλο Βουλευτή».

Όλα φαίνεται να ξεκίνησαν από τη λεγόμενη «ανταρσία» 11 βουλευτών για τα κόκκινα δάνεια, με σχετική ερώτηση προς τον Κωστή Χατζηδάκη, στην οποία τόνιζαν πως το θέμα λύνεται για τις τράπεζες, όχι όμως για τους δανειολήπτες που μένουν απροστάτευτοι. Αν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε υποβαθμίσει το ζήτημα, λεγόντας μάλιστα ότι αυτή είναι η δουλειά των βουλευτών, να καταθέτουν ερωτήσεις, θεωρήθηκε πως η επιμονή του κ. Σαλμά να εξαπολύει βέλη κατά της κυβέρνησης ξεπέρασε τα όρια.

Και τούτο γιατί ο βουλευτής έφερε και άλλο ζήτημα στη Βουλή. Κατέθεσε ερώτηση για «φωτογραφικούς διαγωνισμούς», που αφορούσαν κυλικεία σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και απάντησε υπουργός Πολιτισμού.

Δεν ήταν η πρώτη φορά άλλωστε που είχε ενοχλήσειη στάση του. Το καλοκαίρι στην κοινοβουλευτική ομάδα είχε τοποθετηθεί αιχμηρά και ειχε ζητήσει πρωτοβουλίες για τους πολλούς και όχι τους λίγους.
Τότε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός πήρε αμέσως τον λόγο λέγοντας «δεν δέχομαι υπόνοιες ότι είμαστε με τους λίγους, δεν πήραμε το 41% επειδή ήμασταν με τους λίγους.

Τι σχολιάζουν πηγές της ΝΔ

Πηγές της ΝΔ σχολίαζαν πως «γενικά η κριτική είναι παραπάνω από καλοδεχούμενη στη Νέα Δημοκρατία. Αντιθέτως, η επαναλαμβανόμενη διατύπωση κατηγοριών για ζητήματα που έχουν απαντηθεί αναλυτικά από την αρμόδια Υπουργό στη Βουλή, είναι ευθέως αντίθετη με τις αρχές και τις αξίες της παράταξης και τον τρόπο λειτουργίας της κοινοβουλευτικής ομάδας μας».

Πρόσθεταν επίσης πως όταν κάποιος αντί να απευθύνεται στην αρμόδιο εισαγγελέα συνεχίζει να επαναλαμβάνει με τον ίδιο τρόπο αβάσιμες και αστήρικτες κατηγορίες χωρίς να παρουσιάζει κανένα απολύτως στοιχείο, τότε η συμπεριφορά αυτή εκτός από ανεπίτρεπτη είναι και ύποπτη.

Το καρφί κατά Χατζηδάκη

Ρόλο στην απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να εισηγηθεί διαγραφή διαδραμάτισαν σίγουρα και οι δηλώσεις του Μάριου Σαλμά, με τις οποίες φαινόταν να αφήνει αιχμές κατά του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών.

Μιλώντας για το θέμα των κόκκινων δανείων στο Open, σχολίασε πως «πρέπει να έχεις δουλέψει στη ζωή σου για να καταλάβεις τον πολίτη.  Σε ερώτηση των δημοσιογράφων εάν φωτογραφίζει τον Κωστή Χατζηδάκη. δεν το αρνήθηκε, σημειώνοντας: «είναι η στάση ζωής μου γιατί εγώ ασκώ το επάγγελμά μου».

Επίσης, ο κ. Σαλμάς τόνισε πως υπήρχαν και άλλοι  βουλευτές που ήθελαν να υπογράψουν εκ των υστέρων τη συγκεκριμένη ερώτηση.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου