Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2024

Ιμπραχίμ Ακίλ: Το υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ που «χτύπησε» το Ισραήλ στη Βηρυτό καταζητούνταν από τις ΗΠΑ αντί 7 εκατ. δολαρίων


 Ο αξιωματούχος της Χεζμπολάχ, Ιμπραχίμ Ακίλ, φέρεται πως ήταν το «στοχευμένο πλήγμα» στη Βηρυτό, που ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε ο ισραηλινός στρατός το απόγευμα της Παρασκευής.

Όπως μετέδωσε το κανάλι «Al-Hadath» της Σαουδικής Αραβίας, οι Ισραηλινοί επιδίωξαν να δολοφονήσουν το υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης και πιθανότατα τον καταζητούμενο από τις ΗΠΑ αντί 7 εκατομμυρίων δολαρίων, Ιμπραχίμ Ακίλ, επικεφαλής του τομέα στρατιωτικών επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ, διοικητή της Δύναμης Radwan, ο οποίος συμμετείχε σε επιχείρηση που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 63 Αμερικανών στη Βηρυτό.

Ήταν ο δεύτερος στη διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων μετά τον Fuad Shukr, ο οποίος σκοτώθηκε από ισραηλινή επίθεση τον Ιούλιο, επίσης στο νότιο προπύργιο της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό, όπως είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγή κοντά στη Χεζμπολάχ.

Η Δύναμη Radwan είναι η ειδική μονάδα της Χεζμπολάχ, που έχει πρωτίστως αποστολή να διεισδύσει στο ισραηλινό έδαφος και να συλλάβει κοινότητες πολιτών στην περιοχή της Γαλιλαίας. Επιπλέον, η Δύναμη Radwan διεξάγει επιχειρήσεις αναγνώρισης και πληροφοριών εναντίον ισραηλινών στόχων χρησιμοποιώντας UAV.

Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πλάνα μετά την ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό.

Σφυροκόπημα από τη Χεζμπολάχ στο Βόρειο Ισραήλ

Εκτεταμένες αεροπορικές επιδρομές πραγματοποίησε σήμερα η Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ, εκτοξεύοντας περίπου 150 ρουκέτες μετά το μπαράζ ρουκετών στο νότιο Λίβανο που πραγματοποιεί από χθες το Ισραήλ με στόχο θέσεις της υποστηριζόμενης από το Ιράν οργάνωσης, Χεζμπολάχ.

Συγκεκριμένα, δεκάδες ρουκέτες εκτοξεύθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής από τη Χεζμπολάχ στο Βόρειο Ισραήλ. Περίπου 60 από τους πυραύλους εκτοξεύτηκαν προς την ισραηλινή πόλη Σαφέντ, όπου έπεσαν συντρίμμια και προκάλεσαν πυρκαγιές, σύμφωνα με το κανάλι 12 του Ισραήλ. Ακολούθησε δεύτερος γύρος περίπου 70 ρουκετών, αναφέρει η εφημερίδα The Times of Israel, χωρίς να προσδιορίζει ακριβώς τις περιοχές που έγιναν στόχοι.

Οι σειρήνες ήχησαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο Βόρειο Ισραήλ και συγκεκριμένα στις πόλεις Safed, σε πολλές κοντινές πόλεις στη Γαλιλαία και στο Ortal στα βόρεια Υψίπεδα του Γκολάν με τους IDF να καλούν τους πολίτες σε πολλές κοινότητες και πόλεις να παραμείνουν κοντά σε καταφύγια μέχρι νεοτέρας.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου