Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Commerzbank: Η UniCredit σφίγγει τον κλοιό, «όχι» από Σολτς σε επιθετική εξαγορά

 


Τα δύο τρίτα των θέσεων εργασίας στην Commerzbank θα μπορούσαν να εξαφανιστούν αν η UniCredit πραγματοποιήσει την «επιθετική εξαγορά» που θέλει, προειδοποίησε την Τρίτη ένα μέλος του εποπτικού συμβουλίου της γερμανικής τράπεζας.

Ο Stefan Wittmann, ο οποίος είναι επίσης υψηλόβαθμο στέλεχος της γερμανικής συνδικαλιστικής οργάνωσης Verdi, δήλωσε στην Annette Weisbach του CNBC ότι «ελπίζουμε βεβαίως ότι μπορούμε να αποφύγουμε» μια επιθετική εξαγορά από την ιταλική τράπεζα.

Ο Witmann δήλωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο της Commerzbank ζήτησε από τη γερμανική κυβέρνηση να διενεργήσει εσωτερική εξέταση της πιθανής εξαγοράς, η οποία ελπίζει ότι θα δώσει στην τράπεζα ένα εξάμηνο για να αποτιμήσει την κατάσταση.

«Αλλά εάν [μια επιθετική εξαγορά] είναι αναπόφευκτη, πιστεύουμε ότι τα δύο τρίτα των θέσεων εργασίας θα εξαφανιστούν, ότι θα υπάρξει άλλη μια σημαντική περικοπή στους κλάδους», τόνισε.

«Θα δούμε συγκεκριμένα ότι η UniCredit δεν θέλει καθόλου όλους τους πελάτες της Commerzbank, αλλά ότι εστιάζει στους υποτιθέμενους καλύτερους πελάτες, δηλαδή στους πλούσιους πελάτες», προέβλεψε ο ίδιος.

«Όχι» και από Σολτς

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς τάχθηκε κατά της εξαγοράς, λέγοντας ότι «οι μη φιλικές επιθέσεις, οι επιθετικές εξαγορές δεν είναι καλές για τις τράπεζες και γι’ αυτό η γερμανική κυβέρνηση έχει σαφώς τοποθετηθεί προς αυτή την κατεύθυνση».

Υπενθυμίζεται ότι το γερμανικό δημόσιο, είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Commerzbank από τότε που διέσωσε την τράπεζα με 18,2 δισεκατομμύρια ευρώ κατά τη διάρκεια της κρίσης του 2008.

Η UniCredit ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι αύξησε τη συμμετοχή της στη γερμανική Commerzbank σε περίπου 21% και υπέβαλε αίτημα για την αύξηση της συμμετοχής της σε έως και 29,9%.

H ιταλική UniCredit εξαγόρασε το 9% της γερμανικής Commerzbank, εκδηλώνοντας ταυτόχρονα ενδιαφέρον για την απόσπαση ακόμη μεγαλύτερου ποσοστού της δεύτερης μεγαλύτερης εισηγμένης γερμανικής τράπεζας. Η UniCredit διέθεσε έως και 1,4 δισ. ευρώ και έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος της Commerzbank μετά τη γερμανική κυβέρνηση.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου