Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024

Ανδρέας Παπανδρέου: Τα έβαλα με το κατεστημένο της εποχής

 

Βαγγέλης Στεργιόπουλος

Τον τελευταίο καιρό διαβάζω και ακούω ότι υπάρχει η σκέψη να στηθεί ανδριάντας ή να μετονομασθεί κάποιος δρόμος στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου. Τέτοιου είδους ενέργειες μεταμορφώνουν αιφνίδια σε «κατεστημένο» έναν άνθρωπο του οποίου ολόκληρη η ύπαρξη ήταν ριζικά αντίθετη σε κάθε κατεστημένη έννοια και πράξη.

Εσύ ξέρεις γιατί ιδρώνουμε τόσο πολύ το βράδυ;

 


Μπορεί οι νυχτερινές εφιδρώσεις να είναι ένα κοινό και καλοήθες σύμπτωμα για πολλούς ανθρώπους, αλλά μπορεί να κρύβει και σοβαρά προβλήματα υγείας.

Οι νυχτερινές εφιδρώσεις, γνωστές και ως υπερβολική εφίδρωση κατά τη διάρκεια του ύπνου, αποτελούν μια δυσάρεστη πραγματικότητα για πολλά άτομα.

Πώς η ανάπτυξή της ηλιακής ενέργειας μπορεί να αλλάξει τον κόσμο

 


Έχουν περάσει 70 χρόνια από τότε που  τα εργαστήρια Bell Labs της AT&T παρουσίασαν μια νέα τεχνολογία για τη μετατροπή του ηλιακού φωτός σε ενέργεια. Η τηλεφωνική εταιρεία ήλπιζε ότι θα μπορούσε να αντικαταστήσει τις μπαταρίες που χρειαζοταν για να λειτουργούν συσκευές σε απομακρυσμένα μέρη και πιστευε επίσης ότι η τροφοδοσία των συσκευών μόνο με φως έδειχνε πώς η επιστήμη θα μπορούσε να κάνει το μέλλον να φαίνεται υπέροχο.

Γαλλία: Η «μαχαιριά» του Μακρόν στον Ατάλ και η συμμαχία της Αριστεράς

 


Η «τελευταία, καλύτερη ελπίδα» για τη Γαλλία είναι το 50% των γάλλων ψηφοφόρων που δεν συμμετείχε στις πρόσφατες ευρωεκλογές, επιλέγοντας με αυτό τον τρόπο «να μην ψηφίσει ακροδεξιά», τονίζει μιλώντας στο ΒΗΜΑ ο Ερίκ Φασέν, καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Paris 8 Vincennes – Saint-Denis και μέλος του Institut Universitaire de France, απαισιόδοξος ωστόσο για την έκβαση των βουλευτικών εκλογών στις 30 Ιουνίου και 7 Ιουλίου.

«Μια μαύρη μέρα για τη Σλοβακία»

 

Γιώργος Μαζιάς

Το τηλεγράφημα του ANSA προκάλεσε σοκ. «Σλοβακία, το Κοινοβούλιο έκλεισε το δημόσιο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Θα αντικατασταθούν από λιγότερο επικριτικούς θεσμούς. Η αντιπολίτευση ξεσηκώνεται. Η Ραδιοφωνία και Τηλεόραση της Σλοβακίας (RTVS) πρόκειται να κλείσει οριστικά και στη θέση της θα έρθει ένας νέος δημόσιος θεσμός που είναι λιγότερο επικριτικός και περισσότερο ευθυγραμμισμένος με την τρέχουσα πολιτική της Σλοβακίας: η Σλοβακική Τηλεόραση και Ραδιόφωνο (STVR). Αυτό αποφάσισε το Κοινοβούλιο της χώρας με επικεφαλής τον Ρόμπερτ Φίτσο.

Διοικητική εκτέλεση: Ισχυρισμοί για απόσβεση οφειλής, περιλαμβανομένης της παραγραφής, εξετάζονται σε όποιο στάδιο κι αν προβληθούν


 Το Συμβούλιο της Επικρατείας αναίρεσε πρόσφατα απόφαση με την οποία απορρίφθηκε έφεση κατά πρωτόδικης απόφασης, η οποία δεν έκανε δεκτή ανακοπή κατά πράξης ταμειακής βεβαίωσης προστίμων ΚΒΣ.

Ανδρουλάκης: Ο Ανδρέας Παπανδρέου παραμένει ο πρώτος στη μνήμη του ελληνικού λαού

 


«28 χρόνια χωρίς τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον ανεπανάληπτο ηγέτη της δημοκρατικής παράταξης. Το αποτύπωμά του είναι παντού ορατό, ακόμα και σήμερα», τονίζει ο Νίκος Ανδρουλάκης, για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ, που έφυγε σαν σήμερα από τη ζωή.

Ελαιόλαδο: Πότε αναμένεται να υποχωρήσουν οι τιμές – Προβλέψεις για την παραγωγή

 


Σημαντική αποκλιμάκωση των τιμών από τα υψηλά επίπεδα του τελευταίου χρόνου και σταδιακή εξομάλυνση της αγοράς του ελαιόλαδου προβλέπεται ότι θα φέρει η νέα ελαιοκομική σεζόν.

Τα πρώτα μηνύματα από την ελαιοκαλλιέργεια, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της καρπόδεσης είναι αισιόδοξα.

Σκωτία – Ουγγαρία 0-1: Νίκη στο… 100′ για τους Ούγγρους, αγωνία για τον Βάργκα

 


Η Ουγγαρία με το γκολ του Τσόμποθ στο 100ό λεπτό διατήρησε τις όποιες ελπίδες πρόκρισης στους «16» του Euro, μετά τη νίκη με 1-0 επί της Σκωτίας.

Ωστόσο, αυτό που έμεινε από το ματς είναι ο τραυματισμός του Βάργκα που είχε σφοδρή σύγκρουση με τον τερματοφύλακα, Γκαν, και βρέθηκε στο έδαφος έχοντας χτυπήσει στο κεφάλι.

Λύτρωση αλλά και γερό μάθημα για την Γερμανία

 


Η Γερμανία δεν είχε ζοριστεί στα δύο πρώτα παιχνίδια της στο Euro, απέναντι σε Σκωτία και Ουγγαρία, αλλά είδε «αστεράκια» στο τρίτο ματς του γκρουπ, απέναντι στην Ελβετία και θα πρέπει να αισθάνεται ιδιαίτερα ικανοποιημένη που απέφυγε την ήττα.

Αταμάν: «Μου έλεγαν να μην έρθω στον Παναθηναϊκό, αλλά ήθελα να τα αλλάξω όλα» (vid)

 


Μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Τσίμα Μονέκε παραχώρησε ο Εργκίν Αταμάν, με τον Τούρκο τεχνικό να μιλά πολλά και… διάφορα.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε στην προπονητική, στη δουλειά του στους Πράσινους, στην πιο περήφανη στιγμή του, αλλά και στον πανηγυρισμό με τις υψωμένες γροθιές.

Γαλλία: Την ανησυχία του για το πιθανό εκλογικό αποτέλεσμα εκφράζει ο Σολτς

 


Ο Γερμανός καγκελάριος Ολαφ Σολτς (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Annegret Hilse) εξέφρασε την ανησυχία του για το πιθανό αποτέλεσμα των πρόωρων βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία.

Χούθι: Νέες επιθέσεις κατά πλοίων και βύθιση ενός – Απειλούν τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα

 


ΚείμενοΣοφοκλής Αρχοντάκης

Ο βρετανικός φορέας ασφάλειας της ναυσιπλοΐας UKMTO ανακοίνωσε σήμερα ότι ο καπετάνιος και το πλήρωμα ενός εμπορικού πλοίου το οποίο δεν κατονομάστηκε (αλλά ήταν το TRANSWORLD NAVIGATOR) και που έπλεε 96 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Νισχτούν στην Υεμένη υποχρεώθηκαν να το εγκαταλείψουν καθώς το πλοίο άρχισε να πλημμυρίζει.

ΗΠΑ: Κίνδυνος ευρύτερου πολέμου από μια ισραηλινή επίθεση στον Λίβανο

 


Μια επίθεση του Ισραήλ στον Λίβανο δυνητικά μπορεί ν’ αυξήσει τον κίνδυνο μιας ευρύτερης σύγκρουσης που θα φέρει το Ιράν και τους ευθυγραμμισμένους με το Ιράν μαχητές πιο κοντά σε μια τέτοια σύγκρουση, ιδιαίτερα αν απειληθεί η ύπαρξη της Χεζμπολάχ, προειδοποίησε χθες Κυριακή ο αρχηγός του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων.

Ουκρανία: Ο ΔΟΑΕ ζητά να σταματήσουν οι επιθέσεις γύρω από τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

 


Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) ζήτησε εκ νέου σήμερα Δευτέρα να σταματήσουν οι επιθέσεις στην πόλη Ενερχοντάρ της νοτιοανατολικής Ουκρανίας, κοντά στον ελεγχόμενο από τις ρωσικές δυνάμεις πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters/Alina Smutko), με αφορμή τις πρόσφατες επιδρομές drones που έθεσαν εκτός λειτουργίας δύο υποσταθμούς του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας.

Ταλαντώσεις στη δεξιά πτέρυγα της ΝΔ

 


ΡεπορτάζΕλένη Ευαγγελοδήμου

Την περίοδο που ακόμα διεκδικούσε τα ηνία της κεντροδεξιάς παράταξης ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε ότι για εκείνον δεν υπάρχουν «καραμανλικοί», «μητσοτακικοί» και «σαμαρικοί».

Ποιο ελληνικό νησί βρίσκεται μεταξύ των τριών καλύτερων καλοκαιρινών προορισμών

 


Στους τρεις καλύτερους καλοκαιρινούς προορισμούς παγκοσμίως, συγκαταλέγεται η Πάρος. Το περιοδικό Forbes αναφέρει χαρακτηριστικά πως «ενώ η Πάρος είναι αυτήν τη στιγμή μία πιο ήρεμη εναλλακτική από τα υπερτουριστικά νησιά της Ελλάδας, αναπτύσσεται ραγδαία και γίνεται όλο και πιο διάσημη.

Αγίου Πνεύματος: Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα καταστήματα και σούπερ μάρκετ

 


Ως γνωστόν, η γιορτή του Αγίου Πνεύματος δεν περιλαμβάνεται στις επίσημες αργίες που περιλαμβάνει ο νόμος για τον ιδιωτικό τομέα. Από την άλλη, η απόφαση για την λειτουργία των καταστημάτων επαφίεται στους εμπορικούς συλλόγους.

Αμοργός: Άφαντος για 13η μέρα παραμένει ο Αμερικανός που αγνοείται – Στο νησί η σύντροφός του

 


Κάθε μέρα που περνάει μεγαλώνει η αγωνία για τον εξαφανισμένο αμερικανό τουρίστα στην Αμοργό, τον 59χρονο Άλμπερτ Κάλιμπετ τα ίχνη του οποίου χάθηκαν πριν από 13 ημέρες όταν ξεκίνησε για πεζοπορία.

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες των σωστικών συνεργείων οι έρευνες για τον εντοπισμό του παραμένουν άκαρπες.

Γιάννης Γκούμας στον Realfm 97,8: «Φαβορί για τον τίτλο στο Euro η Ισπανία»

 


Την Ισπανία χαρακτήρισε ως φαβορί για την κατάκτηση του Euro 2024 ο Γιάννης Γκούμας, μιλώντας στον Realfm 97,8, τονίζοντας ότι παρακολουθούμε μια αμφίρροπη διοργάνωση.

Ελλάδα: Τα «γαλανόλευκα» μετάλλια στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων υγρού στίβου

 


Με μία εκπληκτική συγκομιδή 20 μεταλλίων, έξι χρυσών, δέκα ασημένιων και τεσσάρων χάλκινων, ολοκλήρωσε η Ελλάδα την παρουσία της στο 37ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου, που φιλοξενήθηκε στο Βελιγράδι.

Euro 2024 – Ουγγαρία: Το απόλυτο… déjà vu για τους 12χρονους Σομποσλάι και Τσόμποτ


 Μια κοινή φωτογραφία των Ντομινίκ Σομποσλάι και Άνταμ Τσόμποτ, που τους δείχνει να πανηγυρίζουν ένα γκολ σαν παιδιά, έχει γίνει viral. Οι δύο ποδοσφαιριστές επανέλαβαν τη σκηνή ως συμπαίκτες της εθνικής Ουγγαρίας στο Euro 2024.

Δούκας: «Να κάνουμε την Αθήνα πιο καθαρή, πιο όμορφη και πιο βιώσιμη»

 


Επίσκεψη στο κτίριο που στεγάζει τη Διεύθυνση Καθαριότητας στην Ιερά Οδό πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου, ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας και συνομίλησε με εργαζομένους και σήμερα μετείχε σε επίβλεψη δράσεων καθαριότητας στην ευρύτερη περιοχή της πλατείας Αγίου Νικολάου Αχαρνών και Αγίου Παντελεήμονα στην 6η Δημοτική Κοινότητα.

Copa America: Εύκολα οι ΗΠΑ στην πρεμιέρα του 3ου Ομίλου – Κέρδισε 2-0 την Βολιβία

 


Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κρίστιαν Πούλισικ, που σημείωσε ένα γκολ… ποίημα οι ΗΠΑ μπήκαν με το δεξί στο Copa America κερδίζοντας την Βολιβία με 2-0.

Euro 2024: Δύο αγωνιστικές στον Ντάκου για τα συνθήματα κατά της Βόρειας Μακεδονίας

 


Η UEFA επέβαλε ποινή δύο αγωνιστικών στον Μίρλιντ Ντάκου, παίκτη της εθνικής Αλβανίας, λόγω «αντιαθλητικής συμπεριφοράς» και «χρήσης αθλητικού γεγονότος για μη αθλητική διαμαρτυρία».

Οι αθλητικές μεταδόσεις 24/6/2024 – Οι αγώνες του Euro 2024

 


Οι αγώνες Κροατία – Ιταλία και Αλβανία – Ισπανία για το Euro 2024 ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα με τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας.

Αναλυτικά όλες οι αθλητικές μεταδόσεις:

Κοζάνη: Θύμα απάτης 51χρονος – Τού απέσπασαν χρήματα για δήθεν αγορά αυτοκινήτου

 


Υπόθεση ηλεκτρονικής απάτης, που διαπράχθηκε σε βάρος 51χρονου ημεδαπού, εξιχνιάσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης.

Ειδικότερα, ο 51χρονος κατήγγειλε ότι μέσα Δεκεμβρίου του 2023 εξαπατήθηκε, καθώς έπειτα από εύρεση αγγελίας πώλησης αυτοκινήτου σε ψηφιακή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, επικοινώνησε με άγνωστο άτομο και αφού πείσθηκε για το αληθές αυτής, κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό, συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ.

Τεκμήρια διαβίωσης: Τι αλλάζει και πότε για τους ελεύθερους επαγγελματίες

 


Σημαντικές αλλαγές έρχονται άμεσα στον τρόπο φορολόγησης των πολιτών με τεκμαρτό τρόπο. Σχεδιάζεται και θα υλοποιηθεί εντός των επόμενων μηνών, η αναμόρφωση από μηδενική βάση των τεκμηρίων διαβίωσης και παράλληλα η οριζόντια μείωσή τους κατά 30% από το 2025.

Ύπνος: Πώς να κοιμάστε σαν εκατομμυριούχος – 4 μυστικά από έναν ειδικό στη μακροζωία

 


Ένας εκατομμυριούχος μοιράζεται τις συμβουλές του για να εξασφαλίσετε έναν πιο ποιοτικό ύπνο. Ο 63χρονος Peter Diamandis, επενδυτής μακροζωίας και ιδρυτής του XPrize, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που διοργανώνει διαγωνισμούς για να εμπνεύσει τους ανθρώπους να κάνουν τεχνολογικές καινοτομίες για το καλό της ανθρωπότητας, πιστεύει ότι ο ύπνος είναι απαραίτητος για τη συνολική ευεξία.

Έριχναν πυροτεχνήματα στην Πάρνηθα ενώ η Αττική ήταν σε «κόκκινο» συναγερμό για φωτιές

 


Η υπόθεση με την φωτιά στην Ύδρα, που προκλήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (21/3) έπειτα από ρίψη πυροτεχνημάτων, φαίνεται πως δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό.

Βίντεο ντοκουμέντα που έδωσε στην δημοσιότητα το MEGA, αποκαλύπτει την ρίψη πυροτεχνημάτων στην ευρύτερη περιοχή της Πάρνηθας, την ώρα που η Αττική βρισκόταν για πρώτη φορά σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 24 Ιουνίου

 


Δευτέρα 24 Ιουνίου σήμερα και σύμφωνα με το εορτολόγιο γιορτάζουν όσοι φέρουν το όνομα: Ερρίκος, Έρικ *, Τριάδα, Τριάς, Κορίνος, Κόρη, Κορίνα

Άγιο Πνεύμα

Όλυμπος: Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης για ορειβάτη που είχε χάσει τον προσανατολισμό του

 


Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης για έναν εγκλωβισμένο ορειβάτη στον Όλυμπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ο ορειβάτης είχε χάσει τον προσανατολισμό του σε απόκρημνο σημείο, σε ορθοπλαγιά κοντά στο παλιό μοναστήρι του Αγίου Διονυσίου, στη θέση Στράγγος.

Συμβάσεις κατά παραγγελία και υπάλληλοι… standby: Ενημέρωση 24 ώρες πριν από τη δουλειά ακόμη και με sms – Όλες οι λεπτομέρειες

 


Τα μάτια όλων αυτή την στιγμή είναι στραμμένα στην περιβόητη εξαήμερη εργασία, που αφορά σε συγκεκριμένο αριθμό επιχειρήσεων.

Εντούτοις, η σύμβαση που αναμένεται να κάνει «θραύση» τους καλοκαιρινούς μήνες είναι μια νέα μορφή απασχόλησης.

Αγίου Πνεύματος: Τι γιορτάζουμε σήμερα

 


Δευτέρα 24 Ιουνίου σήμερα και είναι η γιορτή του Αγίου Πνεύματος. Εορτάζεται την επομένη της Πεντηκοστής. Η Εκκλησία τιμά το Άγιο Πνεύμα, το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας και την Αγία Τριάδα εν γένει.

«Το ‘στρωσε» με χαλάζι στη δυτική Φθιώτιδα – ΒΙΝΤΕΟ


 Σφοδρές βροχοπτώσεις και έντονη χαλαζόπτωση έπληξαν τα χωριά της δυτικής Φθιώτιδας το απόγευμα της Κυριακής, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα στην περιοχή. Οι ουρανοί άνοιξαν στα χωριά του Τυμφρηστού, επεκτείνοντας το φαινόμενο μέχρι τα Βαρδούσια και τη Σαράνταινα.

Οπτική ψευδαίσθηση: Μόνο αν είσαι ο Σέρλοκ Χολμς θα βρεις τον γλυκάνισο σε 7 δευτερόλεπτα

 


Μόνο άνθρωποι με πολύ μεγάλη παρατηρητικότητα και άριστες γνωστικές δεξιότητες μπορούν να λύσουν αυτή την νέα οπτική ψευδαίσθηση.

Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε καρύδια. Κάπου κρύβεται ένα κομμάτι γλυκάνισος. Μπορείτε να το βρείτε μέσα σε 7 δευτερόλεπτα;

Καναδάς: Εκκενώθηκε φυλακή υψίστης ασφαλείας λόγω των δασικών πυρκαγιών που μαίνονται στο Κεμπέκ

 


Οι δασικές πυρκαγιές που μαίνονται στο Κεμπέκ υποχρέωσαν τις αρχές να δώσουν εντολή για την εκκένωση φυλακής υψίστης ασφαλείας και την απομάκρυνση περίπου 225 κρατουμένων, ανακοίνωσε χθες Κυριακή η Σωφρονιστική Υπηρεσία του Καναδά (CSC).

Copa America: Ξεκίνησε με τριάρα η Ουρουγουάη

 


Η Ουρουγουάη ξεκίνησε δυναμικά το Copa America, επικρατώντας του Παναμά με σκορ 3-1 στην πρεμιέρα του 3ου ομίλου.

Με κυρίαρχη εμφάνιση, η Σελέστε επιβεβαίωσε την ανωτερότητά της από το πρώτο λεπτό του αγώνα.

Τα ζώδια σήμερα, Δευτέρα 24 Ιουνίου: Λέοντες, αυτή είναι μια καλή περίοδος για να δεχτείτε προσκλήσεις

 


Τι θα συμβεί σήμερα, Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024; Ημερήσιες προβλέψεις για όλα τα ζώδια. Μάθετε τα πάντα για τα αστρολογικά γεγονότα και πώς αυτά θα επηρεάσουν καθένα από τα 12 ζώδια. Ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε τι σας επιφυλάσσουν τα άστρα σήμερα.

Σαν σήμερα 24 Ιουνίου: Τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας

 


Διαβάστε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα στην Ελλάδα και τον κόσμο.

Γεγονότα

Ρωσία: Τουλάχιστον 16 νεκροί από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Νταγκεστάν – Δείτε βίντεο

 


Ένοπλοι άνοιξαν πυρ χθες Κυριακή σε μια συναγωγή, δύο ορθόδοξες εκκλησίες και ένα φυλάκιο της αστυνομίας σε δύο πόλεις του Νταγκεστάν, σκοτώνοντας έναν 66χρονο ιερέα και τουλάχιστον 15 αστυνομικούς, όπως ανακοίνωσε ο Σεργκέι Μέλικοφ, ηγέτης της συγκεκριμένης ρωσικής δημοκρατίας στον Βόρειο Καύκασο.

Ο πιο «φανταχτερός» δεινόσαυρος ζούσε στη Μοντάνα

 


Περίπου πριν από 78 εκατομμύρια χρόνια σε μια υποτροπική παράκτια πεδιάδα της βόρειας Μοντάνα στις ΗΠΑ ζούσε ένας τετράποδος φυτοφάγος δεινόσαυρος που διέθετε περίτεχνα κέρατα.

Release Athens 2024: Μια βραδιά απόλυτης ευφορίας, που πέρασε στην ιστορία

 


Η 20η Ιουνίου ήταν μια βραδιά που θα μας συνοδεύει για πάντα και -χωρίς υπερβολή – συγκαταλέγεται ήδη στη φεστιβαλική ιστορία του Release Athens και της χώρας μας.

Το πιο ανατρεπτικό θέαμα κλασικού χορού στον κόσμο έρχεται στην Ελλάδα

 


«Αυτοί οι τύποι σε κάνουν να πιστεύεις

ότι και το Άγαλμα της Ελευθερίας
μπορεί να είναι μια drag queen!»

Έκθεση για τις Τέχνες, τις κοινωνικές αλλαγές και τη Δημοκρατία

 


Η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου (ΕΠΜΑΣ)  διοργανώνει και θα φιλοξενήσει από τις 11 Ιουλίου 2024 μέχρι και τις 2 Φεβρουαρίου 2025 μια νέα, επίκαιρη έκθεση με τον τίτλο «Δημοκρατία», η οποία ανιχνεύει τη σχέση της τέχνης με την πολιτική ιστορία στη Νότια Ευρώπη [Βασ.  Κωνσταντίνου 50, Αθήνα].

Η Ελένη Φουρέιρα έβαλε «φωτιά» στη Μύκονο


Μια αξέχαστη βραδιά χάρισε η Ελένη Φουρέιρα σε όσους βρέθηκαν το Σάββατο στο Lio Mykonos.

Κυριακή 23 Ιουνίου 2024

Σε 24 ώρες 41 πυρκαγιές σύμφωνα με την Πυροσβεστική- Συνελήφθη ένας άνδρας στην Αιτωλοακαρνανία

 


41 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν από χθες στις 6 το απόγευμα έως σήμερα στις 6 το απόγευμα σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Από αυτές οι 37 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη τέσσερις.

Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ ως άμεσα υπεύθυνες για τη φονική ουκρανική επίθεση στην Κριμαία

 


Η Ρωσία κατηγόρησε τις ΗΠΑ ως υπεύθυνες για μια ουκρανική επίθεση που εξαπολύθηκε σήμερα στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας, την ουκρανική χερσόνησο που προσαρτήθηκε το 2014 από τη Ρωσία, με πέντε αμερικανικής προέλευσης πυραύλους. Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά σκοτώθηκαν και τραυμάτισαν άλλοι 124 από την ουκρανική επίθεση.

Εντοπίστηκε νεκρός ένας από τους αγνοούμενους μετά τις πλημμύρες που έπληξαν την Ελβετία

 


Η σορός ενός από τους ανθρώπους που αγνοούνταν μετά τις καταρρακτώδεις πλημμύρες στη βορειοανατολική Ελβετία εντοπίστηκε σήμερα, ανακοίνωσε η αστυνομία, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για τον εντοπισμό άλλων δύο ανθρώπων.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε συμφωνήσει με τον Κέβιν Κόστνερ να πρωταγωνιστήσει στο σίκουελ του «Σωματοφύλακας»


Ο θρύλος του Χόλιγουντ, ο 69χρονος σήμερα Κέβιν Κόστνερ, αποκάλυψε ότι ο ίδιος και η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχαν συζητήσει να πρωταγωνιστήσει στο sequel της επιτυχημένης ταινίας «Σωματοφύλακας», ενώ το σενάριο για τη Νταϊάνα είχε ήδη γραφτεί πριν από τον πρόωρο θάνατό της το 1997.