Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

ΗΠΑ: Μακελειό την Αλαμπάμα με 4 νεκρούς – Ένοπλοι άνοιξαν πυρ

 


Τουλάχιστον 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ, όταν ξέσπασε ανταλλαγή πυρών.

«Πιστεύουμε πως αρκετοί ένοπλοι άνοιξαν πυρ εναντίον κόσμου» στη συνοικία Μπέρμιγχαμ το Σάββατο το βράδυ, δήλωσε ο Τρούμαν Φιτζέραλντ, αξιωματικός της αστυνομίας, σε αμερικανικά ΜΜΕ.

Τρεις ενήλικοι -δυο άνδρες και μία γυναίκα- εντοπίστηκαν σε πεζοδρόμιο, θανάσιμα τραυματισμένοι από σφαίρες, ενώ το τέταρτο θύμα υπέκυψε στο νοσοκομείο.

Δεκάδες άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν από τα πυρά και μάλιστα τέσσερις από αυτούς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, πάντα σύμφωνα με τον κ. Φιτζέραλντ.

Καμία σύλληψη

Η αστυνομία δεν έχει προχωρήσει σε καμιά σύλληψη ως αυτό το στάδιο, συνέχισε, καλώντας αυτόπτες μάρτυρες να παρουσιαστούν για να διευκολύνουν την έρευνα που διενεργείται, καθώς και εταιρείες στην περιοχή να της δώσουν βίντεο από κλειστά συστήματα παρακολούθησης.

Επιτόπου αναπτύχθηκαν δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής και η ζώνη αποκλείστηκε.

Οι ΗΠΑ, όπου κυκλοφορούν τα όπλα είναι περισσότερα από τους πολίτες, καταγράφουν τον υψηλότερο δείκτη θανάτων εξαιτίας οπλοχρησίας από οποιαδήποτε ανεπτυγμένη χώρα του κόσμου.

Οι επιθέσεις με τη χρήση όπλων είναι αέναα επαναλαμβανόμενη μάστιγα στη χώρα, καθώς η μια κυβέρνηση μετά την άλλη αδυνατεί να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για το φαινόμενο, η ισχύς του λόμπι της οπλοκατοχής παραμένει τεράστια και πολλοί Αμερικανοί δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για την επιβολή περιορισμών, πόσο μάλλον να αποχωριστούν τα όπλα τους.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου