Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024

Al Jazeera: Απίθανο το Ιράν να διακινδυνεύσει εθνικά συμφέροντα για τον Λίβανο ή την Παλαιστίνη

 


Φαίνεται να υπάρχει μια τεράστια επιθυμία εκ μέρους του Ισραήλ – τόσο του καθεστώτος όσο και της κοινωνίας – να συνεχίσει τον πόλεμο στον Λίβανο, σύμφωνα με τον ανώτερο πολιτικό αναλυτή του Al Jazeera, Marwan Bishara.

«Θέλουν να αποτελειώσουν τη Χεζμπολάχ, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό, και να δημιουργήσου ρήγμα μεταξύ της Χεζμπολάχ και των Ιρανών και του λιβανέζικου κράτους», σημειώνει.

Μέχρι να καταστραφούν οι εκτοξευτές πυραύλων

Το Ισραήλ πιστεύει ότι έχει υπονομεύσει τις δυνατότητες της Χεζμπολάχ και τώρα είναι η ώρα να εντείνει τις προσπάθειές του μέχρι να καταστραφούν οι περισσότεροι εκτοξευτές πυραύλων της οργάνωσης, πρόσθεσε.

«Προσπαθούν επίσης να εξετάσουν τι πραγματικά σημαίνει αυτό σε περιφερειακό επίπεδο, αν το Ιράν και οι σύμμαχοί του απαντήσουν και αν αυτό θα εξελιχθεί σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο», υπογράμμισε ο Bishara.

«Αλλά το Ιράν δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για μια αντιπαράθεση με το Ισραήλ Ο νέος πρόεδρος και το ιρανικό κατεστημένο, δεν είναι έτοιμοι να πληρώσουν οποιοδήποτε τίμημα για ό,τι συμβαίνει στον Λίβανο ή στην Παλαιστίνη. Το Ιράν θα συνεχίσει να στηρίζει τους συμμάχους του, αλλά όχι σε βάρος του ιρανικού εθνικού συμφέροντος», καταλήγει.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου