Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024

United Group (Nova): Οι υποψήφιοι μνηστήρες για την εξαγορά της

 


Αγοραστή για τη United Group, στην οποία ανήκει η ελληνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Nova, αναζητεί η BC Partners. Σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg η τελευταία έχει ζητήσει να λάβει μη δεσμευτικές προσφορές τον Ιούλιο.

Οι Apax Partners και Warburg Pincus είναι στα αρχικά στάδια εξέτασης πιθανών προσφορών για μέρος ή το σύνολο της United Group, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό δίκτυο, επικαλούμενο καλά πληροφορημένες πηγές.

Οι Orange SA, Telekom Austria AG και η Iliad του Γάλλου μεγιστάνα Xavier Niel είναι επίσης μεταξύ των πιθανών μνηστήρων, τους οποίους έχει προσεγγίσει η BC Partners, επιδιώκοντας μία αποτίμηση κοντά στα 8 δισ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του χρέους).

Πιθανές οι προσφορές για μεμονωμένες δραστηριότητες

Κάποιοι μνηστήρες θα μπορούσαν να καταλήξουν να υποβάλουν προσφορές για ορισμένα από τα περιουσιακά στοιχεία του Ομίλου United σε μεμονωμένες αγορές, ανέφεραν πηγές στο Bloomberg. Οι συζητήσεις βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο και δεν υπάρχει βεβαιότητα για το ποιος θα προχωρήσει με προτάσεις.

Οι εκπρόσωποι των Apax, BC Partners, Iliad, Orange και Warburg Pincus αρνήθηκαν να σχολιάσουν. Η Saudi Telecom, η Telekom Austria και η Emirates Telecom – γνωστή ως E& – δεν απάντησαν αμέσως σε ερωτήματα του Bloomberg.

Οι αγορές και οι συμφωνίες

Η United Group πέραν της Ελλάδας δραστηριοποιείται σε χώρες όπως η Σερβία, η Σλοβενία, η Κροατία, η Βοσνία & Ερζεγοβίνη, το Μαυροβούνιο και η Βουλγαρία.

Η BC Partners εξαγόρασε την United Group το 2019 από την εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων KKR & Co. Πέρυσι, η Tawal, μονάδα υποδομών της Saudi Telecom, συμφώνησε να αγοράσει ένα χαρτοφυλάκιο αξίας 1,22 δισ. ευρώ από τη United Group.

Εν τω μεταξύ, η Iliad αγόρασε την UPC Poland από την Liberty Global Plc για εταιρική αξία περίπου 7 δισεκατομμυρίων ζλότι (1,8 δισεκατομμύρια δολάρια) το 2021, επεκτείνοντας την περιοχή.

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου