Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

Ουκρανία: Επίθεση με drones κατά της Μόσχας και άλλων περιοχών της Ρωσίας – Αναστολή πτήσεων σε Βνούκοβο και Ντομοντέντοβο

 


Οι μονάδες αεράμυνας της Ρωσίας κατέρριψαν τουλάχιστον επτά ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη με στόχο τη Μόσχα, ενώ 59 καταρρίφθηκαν πάνω από την περιοχή Μπριάνσκ, κοντά στην σύνορα με την Ουκρανία, δήλωσαν σήμερα, Τρίτη τοπικοί αξιωματούχοι.

«Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές πληροφορίες, δεν υπάρχουν ζημιές ή τραυματισμοί στο σημείο της πτώσης των συντριμμιών», ανέφερε ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν σε ανάρτησή του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν στις περιοχές Λιούμπερτσι και Ραμένσκογιε της περιοχής της Μόσχας, καθώς και στην πόλη Ποντόλσκ, ανέφερε ο Σομπιάνιν. Το Ποντόλσκ βρίσκεται περίπου 38 χιλιόμετρα νότια του Κρεμλίνου.

Τα ρωσικά κανάλια στο Telegram, SHOT και Baza, τα οποία έχουν πηγές προσκείμενες στις υπηρεσίες ασφαλείας της Ρωσίας, ανέφεραν ότι οι πτήσεις στα αεροδρόμια της Μόσχας Βνούκοβο και Ντομοντέντοβο ανεστάλησαν για όσο διαρκούσαν οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών απεστάλησαν στο σημείο των συντριμμιών δύο μη επανδρωμένων αεροσκαφών που εκτόξευσε η Ουκρανία και τα οποία οι μονάδες αεράμυνας της Ρωσίας κατέρριψαν πάνω από το Ντομοντέντοβο,, ανέφερε ακόμα ο Σομπιάνιν.

Οι δυνάμεις αεράμυνας του ρωσικού υπουργείου Άμυνας κατέρριψαν άλλο ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα (UAV) στην αστική περιοχή Ραμένσκογιε, ανέφερε ακόμα ο Σομπιάνιν.

«Άλλο ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πετούσε προς τη Μόσχα καταρρίφθηκε στην αστική περιοχή Ραμένσκογιε από τις δυνάμεις αεράμυνας του υπουργείου Άμυνας. Ειδικοί των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης εργάζονται στο σημείο των συντριμμιών», έγραψε ο δήμαρχος στο κανάλι του στο Telegram.

Ο Αλεξάντερ Μπογκομάζ, κυβερνήτης της νοτιοδυτικής περιοχής Μπριάνσκ της Ρωσίας που συνορεύει με την Ουκρανία, δήλωσε ότι οι μονάδες αεράμυνας κατέστρεψαν 59 μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την περιοχή κατά τη διάρκεια της νύχτας. Δεν υπήρξαν ζημιές ή τραυματισμοί, δήλωσε στο Telegram.

Αρκετά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν επίσης στην περιοχή Λίπετσκ της Ρωσίας, αρκετές εκατοντάδες χιλιόμετρα νότια της Μόσχας, ανέφερε στο Telegram ο κυβερνήτης της περιοχής Ιγκόρ Αρταμόνοφ. Ο ίδιος προσέθεσε επίσης ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή σοβαρές ζημιές.

Συντρίμμια από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που οι ρωσικές μονάδες αεράμυνας κατέρριψαν πάνω από την περιοχή της Τούλα, έπεσε σε μία εγκατάσταση καυσίμων και ενέργειας, ανέφεραν ρωσικά πρακτορεία επικαλούμενα τις τοπικές Αρχές.

«Δεν υπήρξαν θύματα», ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τις Αρχές της Τούλα.

«Η τεχνολογική διαδικασία και η παροχή πόρων σε καταναλωτές δεν διαταράχθηκαν. Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», ανέφερε ακόμα το TASS.

Οι Ρώσοι αξιωματούχοι συχνά δεν αποκαλύπτουν την πλήρη έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις ουκρανικές επιθέσεις.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τις αναφορές. Δεν υπήρξε άμεσο σχόλιο από την Ουκρανία.

Το Κίεβο δήλωσε ότι οι επιθέσεις στις στρατιωτικές, μεταφορικές και ενεργειακές υποδομές της Ρωσίας αποτελούν απάντηση στις επιθέσεις της Μόσχας στο έδαφός του από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022.

enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου