Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

Δημοσκόπηση MRB: Περισσότερα μέτρα θέλουν οι πολίτες για την οικονομία – Ο Ν. Ανδρουλάκης αναγνωρίζεται ως ηγέτης της αντιπολίτευσης

 


Νέα δημοσκόπηση βλέπει το φως δημοσιότητας και συγκεκριμένα, της εταιρείας της MRB, όπου η Νέα Δημοκρατία εξακολουθεί να διατηρεί ευρύ προβάδισμα, με το ΠΑΣΟΚ να καταγράφει σημαντική αύξηση στα ποσοστά του.

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την έρευνα της MRB για λογαριασμό του OPEN, η ΝΔ λαμβάνει 21,7%, το ΠΑΣΟΚ 14,1%, η Ελληνική Λύση 8,5%, το ΚΚΕ 7,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 6,4%, η Πλεύση Ελευθερίας 4,1%, η Νίκη 2,9%, η Φωνή Λογικής 3.6%, το ΜέΡΑ25 3% και η Νέα Αριστερά 1,2%.

 

Αναγωγή στο σύνολο

Στην αναγωγή στο σύνολο, η ΝΔ καταγράφει 28,1%, το ΠΑΣΟΚ 18,2%, η Ελληνική Λύση 11%, το ΚΚΕ 9,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 8,3%, η Πλεύση Ελευθερίας 5,3%, η Νίκη 3,8%, η Φωνή Λογικής 4,7%, το ΜέΡΑ25 3,9%, η Νέα Αριστερά 1,6%.

 

Καταλληλότητα για την πρωθυπουργία

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λαμβάνει 21,8%, ο Νίκος Ανδρουλάκης 9,2%, ο Κυριάκος Βελόπουλος 6,9%. Πρώτος έρχεται ο «Κανένας» με 22,3%

 

Περισσότερα μέτρα θέλουν οι πολίτες για την οικονομία

Σε ερώτηση για την οικονομία, το 20,5% των πολιτών απαντά πως η κυβέρνηση έχει λάβει όσα μέτρα της επιτρέπει η κατάσταση της οικονομίας, σημειώνοντας μια πτώση περίπου 23 μονάδων σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2022.

Ποιον βλέπουν οι πολίτες ως ηγέτης της αντιπολίτευσης

Στο ερώτημα για το ποιον αναγνωρίζουν οι πολίτες ως ηγέτη της αντιπολίτευσης αναγνωρίζουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη. Στο σύνολο των ερωτηθέντων ο κ. Ανδρουλάκης λαμβάβει 26,3%, ενώ στην αδιευκρίνιστη ψήφο λαμβάνει 14,2%.

 

Για παρεμβάσεις Σαμαρά – Καραμανλή

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ερώτηση αναφορικά με τη στάση που έχουν κρατήσει οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, κκ Σαμαράς και Καραμανλής.

Το 48,9% των ερωτηθέντων, του γενικού συνόλου, δηλώνει ότι συμφωνεί με τη στάση τους, ενώ το 33,3% διαφωνεί.

Στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίαςτο 49,1% των ψηφοφόρων λέει πως «σίγουρα» ή «μάλλον» διαφωνεί με τη στάση των δύο πρώην πρωθυπουργών, ενώ το 38,1% «σίγουρα» ή «μάλλον» συμφωνεί.

Βαθμός εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση της ΝΔ

 

Πού οφείλεται η άνοδος του ΠΑΣΟΚ

Ποιος προηγείται στην κούρσα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

   

naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου